Verhuur

Onze accommodatie leent zich uitstekend voor groepsactiviteiten en (school)kampen. Neem een kijkje in onze gebouwen en op ons terrein.

Accommodaties

Wil je een weekend of kamp organiseren en ben je op zoek naar een mooie, ruime locatie? Dan ben je bij Scouting Roothaangroep aan het juiste adres! Het Hanehuus en de twee blokhutten worden verhuurd aan scholen, jeugd- en jongerenverenigingen en andere scoutinggroepen. Het verhuur aan particulieren is vaak ook mogelijk - mits in overleg met de verhuurder. Heeft u interesse om een van onze gebouwen te huren, bekijk dan de beschikbaarheid in de kalender en vul het reserveringsformulier in. 

Accommodaties

't Hanehuus

Wij beschikken over een groot gebouw met 2 lokalen van ieder ruim 40 m2, aan de voorzijde voorzien van een groot terras met uitzicht op het groen. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en heeft een dames- en herentoiletruimte, de laatste met een douche. Daarnaast is er een mindervalidentoilet met een douche. De grote keuken is voorzien van een flinke koelkast en diepvriezer, koffiezetapparaat, waterkoker, elektrisch fornuis en afwasmachine.

Naast 't Hanehuus beschikken we nog over 2 houten blokhutten. De meeste huurders gebruiken deze 2 bijgebouwen als slaapvertrekken. Samen zijn de blokhutten geschikt voor zo'n 40 slaapplekken.

't Hanehuus
Plattegrond
Linker lokaal
Linker lokaal
Rechter lokaal
Rechter lokaal
Heren toilet
Mindervaliden toilet
Dames toilet

Het terrein

Het terrein

Het buitenterrein is geheel omheind en voorzien van een groot grasveld dat verlicht kan worden. Hier mogen eventueel ook eigen tenten worden opgezet. Graven en boren in het grasveld is echter streng verboden. Ook is er een mooie grote kampvuurcirkel aanwezig, die voorzien is van verlichting en elektriciteitsaansluitingen. In de kampvuurcirkel is een podium aanwezig.

De Koekendaal

Direct naast ons terrein ligt het grote recreatiegebied "De Koekendaal". De Koekendaal bestaat voor het merendeel uit een groot bosgebied, welke geschikt is voor spannende tochten, uitdagende spellen en diverse avonturen. Naast het bos is er ook een grote speeltuin, een lange glijbaan, een kabelbaan en een kinderboerderij te vinden in deze mooie natuur.

Toch zit u niet al te afgelegen van de bewoonde wereld, want een klein winkelcentrum, met supermarkt, drogist, slijterij, bakker en slager ligt op nog geen kilometer afstand van ons terrein.

De Koekendaal
De kinderboerderij
De lange glijbaan
Een van de vennen in het bos
Activiteiten in het bos
Oude waterput
Kaart van de Koekendaal

Tarieven

Huurtarieven

Geldig vanaf 1-3-2020

Tarief: € 6,00 per overnachting
Tarief Scoutinggroepen: € 5,00 per overnachting
Tarief 0-2 jarigen: gratis
Servicekosten (o.a. gas/water/licht, wi-fi en afvalverwijdering): € 25,00 per dag
Borgsom: € 200,00 (eenmalig per verblijf)

Optioneel bij te huren

Twee blokhutten: € 25,00 per dag
Plaatsen kleine tent (< 20m²): € 2,50 per tent per verblijf
Plaatsen grote tent (> 20m²): € 10,00 per tent per verblijf
Biertafelset (1 tafel, 2 banken, 4 sets beschikbaar): € 2,50 per set per verblijf
Pionierhout: € 12,50 per verblijf

Spelregels en minimumtarieven

• Een "dag" houdt in: tussen 12:00 (de eerste dag) en 11:59 (de volgende dag).
• Een "overnachting" houdt in: aanwezigheid op het terrein tussen 12:00 (de eerste dag) en 11:59 (de volgende dag), met uitzondering van incidentele aanwezigheid (halen/brengen).
• Een "verblijf" houdt in: de periode tussen uw aankomst en uw vertrek.
• De minimale afname is 40 overnachtingen per verblijf. Zie de rekenvoorbeelden bij de Veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor meer informatie.
• In de weekenden is het gebouw vanwege scoutingactiviteiten beperkt beschikbaar. Tussen vrijdag 18:00 en zaterdag 17:00 is de accommodatie doorgaans niet beschikbaar.
• De stelregel is dat u op uw aankomstdatum vanaf 12:00 kunt arriveren en op uw vertrekdatum tot 11:59 heeft om de accommodatie te verlaten. Indien er geen andere huurder voor of na u is, kan hier in overleg van afgeweken worden.
• Indien uw vereniging bij Scouting Nederland is aangesloten kunt u gebruik maken van het kortingstarief voor Scoutinggroepen.


Bekijk voor meer informatie ook de Veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Kalender

Bent u geïnteresseerd in het huren van onze accommodatie? Kijk dan in de onderstaande kalender wanneer de accommodatie beschikbaar is.

Tijdens het scoutingseizoen vinden er op vrijdagavond en zaterdagochtend/middag scoutingactiviteiten plaats. Dit houdt in dat het terrein (buiten de zomervakantie) niet beschikbaar is van vrijdag 18:00 t/m zaterdag 17:00. Bij hoge uitzondering wordt hier van afgeweken. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de verhuurder.

Onder voorbehoud van fouten. Reserveringen die nog niet definitief zijn worden niet getoond in onderstaande kalender.

Blader door alle agenda's
Beschikbaar
Beperkt beschikbaar
Onder optie
Niet beschikbaar

Reserveren

Vul onderstaand formulier in om een vrijblijvende aanvraag te doen voor de huur van onze accommodatie. Onze verhuurder neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gegevens contactpersoon

Gegevens verhuur

* = Verplicht veld

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het reserveren in zijn werk?
U vult bovenstaand formulier in. De verhuurder neemt vervolgens contact met u op. Indien de accommodatie beschikbaar is in de door u gewenste periode, krijgt u een optie op die periode. Deze optie is twee weken geldig en zal daarna verlopen. U ontvangt van de verhuurder een offerte. Indien u akkoord gaat kunt u deze ondertekend terugsturen via mail (foto/scan) of post. Na ontvangst van de ondertekende offerte wordt de reservering definitief gemaakt door de verhuurder. Twee weken voor aanvang van de huurperiode dient het volledige bedrag inclusief borg te zijn overgemaakt naar de in de offerte genoemde rekening. In de dagen voor aanvang van uw verblijf worden de sleuteloverdracht en andere praktische zaken met u overlegd.
Met wie heb ik contact?
De reserveringen worden afgehandeld door Bram, de verhuurder van het pand. Voorafgaand aan en na afloop van uw verblijf heeft u met Bram contact, hoofdzakelijk via de mail (verhuur@roothaangroep.nl). Tijdens uw verblijf krijgt u het telefoonnummer van een (andere) vrijwilliger, bij wie u voor dringende vragen terecht kunt.
Ik heb nog geen reactie op mijn aanvraag
Aanvragen worden doorgaans wekelijks verwerkt, dus het kan een paar dagen duren voordat u antwoord heeft. Het wil helaas wel eens voorkomen dat het door omstandigheden iets langer duurt. In dit soort gevallen of bij spoed kunt u direct contact opnemen met de verhuurder en/of met het secretariaat.
Ik wil graag langskomen voor een bezichtiging
Dat kan! Voor ons komt zaterdag tussen 10 en 14u vaak het beste uit, maar ook daarbuiten is er een hoop mogelijk. Neem contact op met de verhuurder om een afspraak in te plannen.
Hoeveel kost een verblijf ongeveer? (Rekenvoorbeelden)
Hieronder vindt u een aantal rekenvoorbeelden voor verschillende groepen. De totaalprijzen zijn exclusief de € 200,00 borg die gehanteerd wordt. Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend.

Groep van 15 pers., 1 nacht
15 overnachtingen is onder minimale afname van 40 overnachtingen per verblijf, dus rekenen we 40 overnachtingen. 40 maal € 6,00 plus 1 maal € 25,00 servicekosten = € 265,00.

Groep van 15 pers., 3 nachten
3 nachten, dus 3 maal 15 = 45 overnachtingen. 45 maal € 6,00 plus 3 maal € 25,00 servicekosten = € 345,00.

Groep van 30 pers., 2 nachten
2 nachten, dus 2 maal 30 = 60 overnachtingen. 60 maal € 6,00 plus 2 maal € 25,00 servicekosten = € 410,00.

Familiedag van 60 pers., 1 middag + avond (13:00-01:00)
60 overnachtingen volgens bovenstaande definitie. 60 maal € 6,00 plus 1 maal € 25,00 servicekosten = € 385,00.

Scoutinggroep van 30 pers., 6 nachten
6 nachten, dus 6 maal 30 = 180 overnachtingen. 180 maal € 5,00 plus 6 maal € 25,00 servicekosten = € 1050,00.
Wat wordt er onder servicekosten verstaan?
Er wordt € 25,00 per dag gerekend aan servicekosten. Hieronder vallen zaken als stroom-/waterverbruik en afvalverwijdering.
Wanneer dient de betaling te zijn volbracht?
Het volledige huurbedrag inclusief borg dient uiterlijk twee weken voor aanvang van de huurperiode over te zijn gemaakt. Het rekeningnummer vindt u in de offerte.
Ik weet nog niet met hoeveel personen we verblijven
Dit komt regelmatig voor, omdat het maanden van tevoren vaak onmogelijk is een exact aantal op te geven. We vragen u een reële schatting te maken voor het aantal personen. De offerte wordt hierop gebaseerd, maar deze kan tot de betalingstermijn (twee weken voor aanvang) kosteloos bijgesteld worden. Na deze termijn kan het aantal nog slechts 10% naar beneden geschaald worden. Dit wordt dan verrekend met de terugstorting van de borg.
Wanneer wordt de borg teruggestort?
De borg wordt tussen 1 en 4 weken na uw verblijf teruggestort naar de rekening vanwaar de oorspronkelijke betaling is overgemaakt.
Hoe dient het pand opgeleverd te worden bij vertrek?
Kort samengevat dient het pand te worden opgeleverd in dezelfde staat als waarin het door u ontvangen is. Dit houdt in:

- alle lokalen, gebruikte blokhutten en de gang veegschoon
- de keuken en het sanitair dweilschoon
- het aanrecht, de wasbakken en toiletten schoongemaakt
- alle stoelen, banken en tafels opgestapeld tegen de muur van het lokaal
- alle containers en prullenbakken leeg (geleegd in onze milieustraat, naast de poort)
- indien van de kampvuurkuil gebruik is gemaakt: de (afgekoelde!) as in een afzonderlijke vuilniszak in de restafvalcontainer (milieustraat)

Voor en na uw verblijf zal de aanwezige vrijwilliger een ronde met u lopen langs de gehuurde ruimtes, zodat beiden op de hoogte zijn van de situatie voor en na uw verblijf. Bij schade en/of vervuiling behoudt de verhuurder zich het recht voor (een deel van) de borg in te houden.
Kan er gestookt/gebarbecued worden en is er brandhout aanwezig?
Er mag gestookt worden in onze kampvuurkuil. Barbecueën mag op het hele terrein, maar zet uw barbecue bij voorkeur niet direct op de tegels (i.v.m. zeer moeilijk uitwasbare vetvlekken). Zet de barbecue daarom op het gras, of leg er iets onder.

U mag gratis gebruik maken van het aanwezige brandhout, maar wij bieden geen enkele garantie dat er voor uw activiteit voldoende brandhout aanwezig is. Wij raden huurders daarom aan contact op te nemen met een lokale pallethandelaar (bijvoorbeeld APC in Ulft). Vaak hebben zij wel een stapel met incourante ("afgeschreven") pallets liggen die u voor niks af kunt halen.

Het omliggende bos - inclusief het perceel achter de kampvuurkuil - is gemeentegrond. Hout sprokkelen is hier niet toegestaan.

De kampvuurkuil dient na gebruik geleegd te worden. Afgekoeld as graag in vuilniszakken scheppen en vervolgens (in dichte vuilniszak) deponeren in de restafvalcontainer in onze milieustraat (naast hoofdingang).
Welke voorzieningen zijn er aanwezig?
Hanehuus:
- 2 grote lokalen van ca. 40 vierkante meter
- banken, stoelen en tafels voor gebruik in de lokalen
- biertafelsets voor gebruik buitenshuis
- grote keuken
- 4-pits elektrisch fornuis
- 2 koelkasten (met vriesdeel)
- vaatwasmachine
- koffiezetapparaat (koffie/suiker/melk is aanwezig, bij veel gebruik gelieve aanvullen)
- keukeninventaris (bestek, borden, bekers/glazen, pannen, kookgerei)
- herentoilet (2 urinoirs, 1 wc, 1 douche, brede wasbak)
- damestoilet (2 wc's, brede wasbak)
- minder-validen toilet (brede toegang, 1 wc, 1 douche, 1 wasbak)
- schoonmaakkast met schoonmaakartikelen
- buitenkraan met tuinslang
- verwarming (middels vloerverwarming)
- WiFi (enkel bedoeld voor staf/leiding/volwassenen)

Blokhutten:
- twee blokhutten van ca. 25 vierkante meter oppervlakte
- banken, stoelen, krukken
- verwarming (middels gaskachel)

Terrein:
- parkeerruimte voor ca. 15 auto's (parkeren op het gras is niet toegestaan)
- buitenverlichting
- milieustraat (afval-verzamelpunt)
- kampvuurkuil met verlichting en stroompunt
- vlaggenmasten
- groot grasveld voor en achter Hanehuus
- moestuin
- evt. extra weiland voor grote groepen

Omgeving:
- speeltuinen van de Koekendaal, met onder meer klimrekken, torens, kabelbaan, glijbanen, schommels, trapveldje
- geitenweide en andere dierenweides
- bos van de Koekendaal - veel wandelpaden, erg geschikt voor bosspellen
- klein naastgelegen winkelcentrum met o.a. Coop supermarkt en bakker