Welpen

Speel samen met andere Welpen in de jungle en ontdek de wereld om je heen.
Tijdens leuke en spannende opkomsten heb je niet alleen plezier, maar leer je stiekem ook nog van alles!

Leeftijd: 7 tot 11 jaar
Zaterdag van 10:30 tot 12:30

Spelen in de jungle

Elke zaterdag spelen twee leuke hordes welpen in de Jungle.
Het doel van de welpen is om samen te spelen en te leren. Naast het leren van de basis scoutingtechnieken, doe je een heel aantal teamspelletjes waarbij je leert tactisch samen te spelen en nog veel meer. De welpen werken daarbij met 8 activiteitengebieden.

Maak kennis met de jungle

Elke week komt er weer een activiteitengebied aan bod, waarbij je samen met de andere welpen nieuwe spannende avonturen beleeft! Dit doe je niet alleen maar samen met de andere junglebewoners, de leiding. Op dit moment kun je kennismaken met de volgende themafiguren: Akela, Raksha, Mang, Ikki, Hathi, Oe, Bagheera, Rikki-Tikki-Tavi en Jacala.

Blader door de Welpen-agenda
Bram (Akela)
Teamleider
Bram
Teamleider

Scouting is gewoon super tof! Vooral het samen, wat heel belangrijk is, binnen scouting vind ik een heel mooi gegeven. Dit heb ik eerst zelf als jeugdlid mogen ervaren en nu mag ik het als leiding overdragen aan de jeugdleden. Mijn ouders waren al jaren lid bij scouting in onder andere Deventer, Doetinchem en Oud-Beijerland. Toen ik naar Doetinchem verhuisde met mij hebben ze me gelijk opgegeven bij de Roothaangroep. Ik was toen nog maar 5 jaar oud. Een bever dus! Mijn favoriete opkomst is er een met veel (jeugd)leden, gezelligheid en goed weer. Grote spelletjes doen of bezig zijn met scouting technieken vind ik heel leuk. Stiekem zijn britsebulldog en levend stratego mijn favoriete opkomsten. Mijn beste scouting talent is toch wel kampvuur verhalen vertellen met leuke sketces, liedjes en keiharde yells. Daar vind ik mijzelf toch wel B I J Z ondergoed, bijzonder, bijzonder, bijzonder goed in! Mijn mooiste kamp herinnering is de wereldjamboree in 2011 in Zweden. Samen met mijn broertje (Mark Kroes) en heel veel andere nederlandse scouts zijn we samen naar Zweden afgereisd om een kamp mee te maken met 40.000 scouts uit 146 landen. Mijn grootste scouting droom is om nog heel lang actief te mogen zijn bij scouting en dan vooral bij de Roothaangroep! Er zijn zoveel leuke en gezellige jeugdleden en leiding om je heen, daar wil ik nog lang niet weg.

Anke (Ikki)
Secretaris
Anke
Secretaris

Al vanaf toen ik 5 jaar was zit ik op Scouting en nog steeds ga ik elk weekend met veel plezier er naar toe. Naast dat ik nu al een tijdje leiding ben bij de welpen, heb ik vrijdagavond ook nog zelf opkomst bij de RSA. Ondanks dat de Roothaan een gezellig groep is, vind ik het hartstikke leuk om contact te hebben met scouts in heel Nederland en over de hele wereld. In 2019 ben ik dan ook naar Amerika geweest met Scouting. Bij Scouting maak je vrienden die altijd voor je klaar zullen staan. Met deze mensen maken we de groep. Daarom hoop ik er nog lang van te kunnen genieten.

Mischa (Hathi)
Leider
Mischa
Leider
Bjorn (Rikki-Tikki-Tavi)
Leider
Bjorn
Leider
Tijmen (Jacala)
Penningmeester
Tijmen
Penningmeester
Huub (Bagheera)
EHBO
Huub
EHBO
Corné (Oe)
Leider
Corné
Leider
Cindy (Raksha)
Webmaster
Cindy
Webmaster

Scouting is een leuke vrijetijdsbesteding (ja... we doen dit allemaal vrijwillig), de gezelligheid van de groep is groot (scouting=familie) en je kunt er je ervaringen doorgeven, bijvoorbeeld de jeugdleden waarmee je later weer leiding geeft.
Mijn favoriete opkomst is toch wel een groepsactiviteit. Daar waar we met alle speltakken samen zijn om samen iets leuks te doen. Zelf ben ik het beste in improviseren, iets wat heel erg van pas komt als je leiding bent. De allermooiste herinnering is toch het veelbesproken rally kamp in Lochem. Het thema dat ook meerdere malen is terug gekomen. Wanneer gaan we weer?!?

Lothe (Mang)
Leidster
Lothe
Leidster
Openstaande Vacature
Leiding
Openstaande Vacature
Leiding
Meer nieuws van de Welpen? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Welpen

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement