Bevers

Ontdek samen met Stuiter het dorp Hotsjietonia en zet je eerste stappen in de Scouting wereld. Maak nieuwe vriendjes en beleef steeds weer een nieuw en uitdagend avontuur!

Leeftijd: 5 tot 7 jaar
Zaterdag 10:45 tot 12:15 

Bericht van Stuiter

Hoi!

Mijn naam is Stuiter. Ik speel samen met mijn andere vriendjes in het dorp Hotsjietonia.
Alle bewoners zijn hartstikke aardig! Met Keet en Fleur maak ik altijd geweldige knutselwerkjes, met Stanley Stekker leer ik hoe je een knoop moet maken en met Rebbel ga ik naar buiten om spannede avonturen te beleven.
Iedere zaterdag komen er ook kinderen van de Scouting langs. Kom jij ook?
Wij vinden het namelijk reuze gezellig als er nieuwe mensen komen kijken!

Groetjes Stuiter!

Extra info voor ouders/verzorgers

Bevers maken gebruik van hun eigen thema verhaal waarbij de bewoners van het dorp Hotsjitonia de hoofdrol spelen. Iedere leiding heeft zijn/haar eigen thema karakter. Elke week bezoeken de bevers fictief dit dorp, waarin zij nieuwe dingen leren en ontdekken. Zo leren zij wat vuur is en dat je daar niet te dichtbij mag komen, dat je door aanwijzingen van A naar B kunt gaan en oefenen zij het samen spelen.

Blader door de Bevers-agenda
Cindy (Fleur Kleur)
Leidster
Cindy
Leidster

Scouting is mij met de paplepel ingegoten. Ik verhuisde van Den Hoorn naar Doetinchem, mijn man werd toen leiding bij de Roothaangroep. Zo ben ik binnengekomen als bever leidster en ben ik nog altijd gebleven. Mijn favoriete opkomst is er eentje waar we lekker naar buiten kunnen met heerlijk weer, naar het bos of in de kampvuurkuil. Ik houd ervan om te improviseren en zo leuke dingen te bedenken en te organiseren voor de kinderen. Mijn leukste kampherinnering was een kamp waarbij we ongelofelijk veel stress hadden. Er waren heel veel bevers en heel veel vaders en maar twee leiding. Het terrein was ook nog eens dubbel geboekt. Op een gegeven moment hebben de vaders ons op een stoel gezet met de mededeling: ‘Zo en nu gaan jullie even rustig worden. Het is een fantastisch kamp geworden.
Mijn favoriete scouting droom is het behouden van een leuk leidingteam met ongeveer 20 bevers met een toffe nieuwe boerderij.

Marienke (Keet Kleur)
Teamleidster
Marienke
Teamleidster
Amke (Rebbel)
Leidster
Amke
Leidster
Kees (Stanley)
Leider
Kees
Leider
Meer nieuws van de Bevers? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Bevers

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement