Scouts

Als jonge puber met een eigen mening wil je natuurlijk alles zelf doen. Leer bij de Scouts voor jezelf en anderen te zorgen. Ga samen de uitdaging aan en ontdek wat jij het beste kan!

Leeftijd: 11 tot 15 jaar
vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur

Spannende spellen en Scoutingtechnieken

Als Scout leer je niet alleen alles over Scoutingtechnieken zoals oriëntering m.b.v. kaart en kompas, primitief koken op zelfgemaakt houtvuur en het bouwen van indrukwekkende pionierobjecten. Ook leren Scouts tijdens spannende en actieve spellen, met als voorbeeld Britse Bulldog, de Bananen-battle en het bekende levend stratego, dat ze soms moeten overleggen om samen een beslissing te maken en dat je daar een compromis in moet sluiten.
Bij de Scouts wordt de groep tijdens opkomsten vaak in kleinere groepjes, patrouilles, verdeeld. Ben je nieuw dan leer je van de oudere en de meer ervaren leden van je patrouille.

Samen op kamp

Ongeveer vier keer in het jaar ga je bij de Scouts op kamp. Het Scoutingjaar begint in september traditioneel met een “Leer Elkaar Kennen” kamp, gevolgd door een winterhike en een voorjaarskamp. Aan het begin van de zomervakantie ga je een hele week weg, meestal naar een labelterrein ergens in Nederland waar tegelijkertijd tientallen andere scoutinggroepen kamperen. Tijdens een scoutskamp wordt er veelal in zelf opgezette tenten geslapen en mag je vaak ook je eigen eten klaar maken.

Blader door de Scouts-agenda
Anouk
Secretaris / EHBO'er
Anouk
Secretaris / EHBO'er
Jannus
Leider
Jannus
Leider
Jitske
EHBO'er
Jitske
EHBO'er
Joyce
Social Media
Joyce
Social Media
Leon
Leider
Leon
Leider
Mark
Leider
Mark
Leider

Ik ben, al sinds ik 7 jaar was en als welpje binnenkwam bij deze groep, lid van de grote Roothaanfamilie. Mijn favoriete opkomst is op het culinaire gebied. Het liefst ook zo primitief mogelijk, lekker old school, mijn beste scouting talent.
Mijn grootste scouting droom is het blijven van: Een bloeiende, groeiende en veelzijdige groep!

Merlijn
Communicatie
Merlijn
Communicatie
Ralf
Teamleider
Ralf
Teamleider

Ik ben binnengekomen als welp op mijn 7e. Mijn beste vriend was hier een paar opkomsten wezen kijken en besloot dat scouting ook echt iets voor mij was. Ik ben er nog steeds, dus hij had zeker geen ongelijk. Scouting is een heerlijke, welkome afwisseling op het dagelijkse 9-tot-5 leven. De kinderen zitten vol energie en weten dat over te dragen op jou, met als gevolg dat ik eigenlijk nooit met tegenzin naar Scouting ga. Een van de mooiste aspecten van Scouting is dat je je hele Scouting-loopbaan meemaakt met dezelfde groep leeftijdgenoten, waardoor je relatie groeit van "speelkameraadjes" naar "vrienden" tot "bijna-familie". Dat familiegevoel is binnen onze groep heel sterk, en ik denk dat het wekelijks bijeenkomen als Stam hier een groot aandeel in heeft.
Bij het maken van programma's probeer ik mijn eigen tijd als Scout voor de geest te halen, en te bedenken "wat zou IK, als Scout, een supergaaf programma vinden". Meestal leidt dat tot fanatieke bosspellen waar kinderen met verschillende talenten (snel of sterk zijn, de tactiek goed kunnen bepalen, stiekem zoeken of rondsluipen, een team aanvoeren, etc.) hun ei in kwijt kunnen. Voor onze groep wens ik een gezonde vereniging, qua financiën, onderkomen en ledenaantal. Zelf lijkt het me erg gaaf om een keer met de Stam een week op zomerkamp te gaan.

Sander
Leider
Sander
Leider
Sander
Social Media
Sander
Social Media
Sjoerd
Penningmeester
Sjoerd
Penningmeester

Scouting is goed voor je ontwikkeling en het is een gezellige club. Ik kwam erbij, omdat ik op vrijdag avond op een paar vrienden zat te wachten, doordat ze van scouting af kwamen. Ik ben toen een keer meegegaan. Ik kwam binnen als RSA lid. Inmiddels ben ik scoutsleiding. Tijdens mijn favoriete opkomst gaan we pionieren. Ik houd wel van een beetje uitdaging. Zo was er bijvoorbeeld het scoutskamp van vorig jaar. De kinderen werden toen gedrild door een aantal veteranen. Toen kwamen ze erachter dat wij als leiding helemaal niet zo erg zijn.
Mijn grootste scouting droom is toch wel de Scout-In van 2021, voornamelijk omdat daar heel veel leiding aan mee doen uit heel nederland, die je kunt leren kennen en hun eigen ideeën en programma's meenemen en je daar mee kan doen aan diverse, leuke en gezellige teambuildings activiteiten.

Tim
Leider
Tim
Leider

Scouting verveelt niet, ik zit al vanaf de scouts bij de groep en ben nooit meer weggegaan. Ik ben inmiddels zelf scoutsleiding. Ik houd zelf van een actief buitenprogramma, vooral als het te maken heeft met uitdagende scouting technieken. Bijvoorbeeld pionieren, een kampvuur maken of route technieken. Vroeger als scout hield ik ervan om de boel met mijn vrienden op stelten te zetten en de grenzen op te zoeken. Een leuke herinnering is daarbij de dag waarbij we in een trekkerband van de heuvel af mochten rollen. Ik hoop nog lang leiding te mogen zijn, zodat ik mezelf nog veel meer kan ontwikkelen. Ook lijkt het me tof om dit jaar met de roverscouts weer een leuk kamp neer te zetten in Zweden.

Meer nieuws van de Scouts? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Scouts

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement