Roverscouts

Maak en bedenk je eigen programma en bepaal samen met de rest wat je doet.
Bij de Roverscouts leer je om leiding te geven of zet je op een andere manier in voor de groep of regio!

Leeftijd: 18 tot 21 jaar
Opkomst: vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

Little Red Roosters

De Roverscouts zijn de laatste jeugd speltak. Sinds april 2016 noemen de roverscouts zichzelf de “de Little Red Rooster stam”. Het grootste verschil met de explorers is dat je ook activiteiten organiseert voor de hele groep en soms zelfs voor de regio.

Aan het begin van je Roverscouts carrière stel je jouw eigen doelen. In overleg met de Roverscout adviseurs bekijk je hoe je deze doelen in de jaren dat je bij de Roverscouts zit gaat halen. Dit betekent dat je nog meer zelf doet, organiseert en bepaalt. De Roosters hebben een eigen voorzitter, penningmeester, secretaris en webmaster.

Little Red Roosters

De wijde wereld in

Als Roverscout ben je zelf verantwoordelijk voor je zomerkamp, maar dat betekent dat je ook zelf mag bepalen waar je heen gaat. In 2016 zijn de Rovers een week naar Zwitserland geweest en voor 2017 wordt er naar Denemarken en Zweden gekeken.Omdat veel Roosters al leiding bij andere speltakken geven valt het zomerkamp van hen niet in de eerste week, maar in de tweede week van de zomervakantie.

Blader door de Roverscouts-agenda
Marinus
Adviseur
Marinus
Adviseur

Ik zit op scouting, omdat ik het gewoon zo leuk vind! Ik ben er bij toeval terecht gekomen. Toen kwam ik binnen als welp. Mijn favoriete opkomsten zijn altijd vernieuwend en uitdagend. Ik ben zelfs nog leiding geweest van de gidsen en de verkenners, allebei heb ik dit 1 jaar gedaan. Toen werden het scouts. Ik ben 15 jaar scoutsleiding geweest. 7 jaar explorer leiding en nu ben ik 2 jaar adviseur bij de roverscouts. Waar ik goed in ben weet ik niet precies, als ik echt moest kiezen dan koos ik voor pionieren. Ik zit nu al 33 jaar op scouting, mijn favoriete herinnering wordt daarom best lastig. Maar mijn favoriete toekomst droom weet ik wel. Dat is voor de groep in ieder geval een mooi terrein. De droom voor de speltakken is dat we straks zoveel leden hebben dat we straks alle speltakken dubbel draaien.

Meer nieuws van de Roverscouts? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Roverscouts

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement