Roverscouts

Maak en bedenk je eigen programma en bepaal samen met de rest wat je doet.
Bij de Roverscouts leer je om leiding te geven of zet je op een andere manier in voor de groep of regio!

Leeftijd: 18 tot 21 jaar
Opkomst: vrijdag van 21:30 tot 23:30 uur

De roverscouts zijn de laatste jeugd speltak. Sinds september 2023 noemen de roverscouts zichzelf de “Creche”. Het grootste verschil met de explorers is dat je ook activiteiten organiseert voor de hele groep en soms zelfs voor de regio.

Aan het begin van je roverscouts carrière stel je jouw eigen doelen. In overleg met de roverscout adviseurs bekijk je hoe je deze doelen in de jaren dat je bij de roverscouts zit gaat halen. Dit betekent dat je nog meer zelf doet, organiseert en bepaalt. De rovers hebben een eigen voorzitter, penningmeester, secretaris en webmaster.

De wijde wereld in

Als roverscout ben je zelf verantwoordelijk voor je zomerkamp, maar dat betekent dat je ook zelf mag bepalen waar je heen gaat. In 2022 zijn de rovers een week naar Frankrijk geweest en in 2023 zijn ze naar het prachtige terrein Kandersteg in Zwitserland geweest. Omdat een aantal rovers al leiding bij andere speltakken geven valt het zomerkamp van hen niet in de eerste week, maar in de tweede week van de zomervakantie.

Blader door de Roverscouts-agenda
Meer nieuws van de Roverscouts? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Roverscouts

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement