Roverscouts

Maak en bedenk je eigen programma en bepaal samen met de rest wat je doet.
Bij de Roverscouts leer je om leiding te geven of zet je op een andere manier in voor de groep of regio!

Leeftijd: 18 tot 21 jaar
Opkomst: vrijdag van 21:30 tot 23:30 uur

Hecktostam

De roverscouts zijn de laatste jeugd speltak. Sinds september 2020 noemen de roverscouts zichzelf de “Hecktostam”. Het grootste verschil met de explorers is dat je ook activiteiten organiseert voor de hele groep en soms zelfs voor de regio.

Aan het begin van je roverscouts carrière stel je jouw eigen doelen. In overleg met de roverscout adviseurs bekijk je hoe je deze doelen in de jaren dat je bij de roverscouts zit gaat halen. Dit betekent dat je nog meer zelf doet, organiseert en bepaalt. De rovers hebben een eigen voorzitter, penningmeester, secretaris en webmaster.

De wijde wereld in

Als roverscout ben je zelf verantwoordelijk voor je zomerkamp, maar dat betekent dat je ook zelf mag bepalen waar je heen gaat. In 2016 zijn de rovers een week naar Zwitserland geweest en voor 2017 wordt er naar Denemarken en Zweden gekeken. Omdat een aantal rovers al leiding bij andere speltakken geven valt het zomerkamp van hen niet in de eerste week, maar in de tweede week van de zomervakantie.

Blader door de Roverscouts-agenda
Luuk
Luuk
Anke
Anke
Jannus
Jannus
Leon
Leon
Tijmen
Tijmen
Joyce
Joyce
Odyle
Adviseur
Odyle
Adviseur

Ik ben al lid van de Roothaan sinds ik 8 jaar ben, ik ben begonnen als welpje. Door de leuke, uitdagende wekelijkse activiteiten, kampen en het groepsgevoel binnen de speltakken en de hele Roothaangroep ben ik sindsdien niet meer weg te slaan. Ik ben binnen gekomen via mijn vader die was vroeger, heel vroeger ook jeugdlid. Mijn favoriete opkomst ziet er actief, divers en uitdagend uit voor alle deelnemers, met ruimte voor teambuilding en individuele ontwikkeling en vooral heel erg veel lol! Mijn beste scouting techniek is het kletsen met kinderen. De tijd vliegt dan echt voorbij. Toch ben ik het liefste in het bos en vooral als we dan kamperen. Mijn scouting droom is het horen van de kinderen dat ze een leuke (of een leuk kamp) hebben gehad en als ik het dan zelf ook nog eens leuk vond dan is mijn droom vervuld. Gelukkig gebeurd dat regelmatig.

Jasper
Adviseur
Jasper
Adviseur

Ik ben "oud" begonnen met Scouting (15 jaar toentertijd), bij de RSA van de Roothaan. In de tussentijd ben ik welpenleiding, beverleiding en Blauwe Vogelleiding geweest.

Tegenwoordig ben ik lid van de Nunc (onze stamgroep) en secretaris van het Stichtingbestuur, waar ik probeer meer te leren over het besturen van de groep - en tegelijkertijd het gevoel van wat er speelt in de groep over te brengen naar het bestuur.

Binnenkort ga ik beginnen aan een nieuwe uitdaging als adviseur bij de nieuwe roverspeltak.

Hoogtepunt van al die jaren Scouting is toch wel om zoveel jeudgleden te zien opgroeien van blije bevers en welpen naar blije leiding, enthousiast vrijwilligers en vrienden.

Meer nieuws van de Roverscouts? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Roverscouts

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement