Explorers

Bedenk met elkaar wat je wilt doen en verzin samen de invulling voor de opkomst. Ontwikkel jezelf en bepaal jullie eigen invulling van de vrijdagavond of de locatie van het zomerkamp!

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Vrijdag van 19:30 tot 21:30 uur

Zelfstandigheid

Bij de Explorers, ook wel RSA genoemd, staat de zelfstandigheid centraal. Vanaf deze leeftijd heb je daarom ook geen leiding meer, maar noem je deze begeleiding. Je bedenkt samen de programma’s en activiteiten, die je na afloop evalueert en proberen te verbeteren.
Je werkt niet meer in patrouilles, maar als één grote groep. Je verdeelt de taken en bepaalt samen wie de voorzitter, penningmeester en secretaris zijn.

Naar het buitenland

Als Explorer bepaal je naast de invulling van de opkomsten, ook zelf waar en wanneer je op weekendkamp gaat. Alleen het zomerkamp vindt traditiegetrouw in de eerste week van de zomervakantie plaats. Zij zijn de eerste groep die niet meer binnen Nederland op kamp gaat, maar naar het buitenland. Dan ga je bijvoorbeeld naar Duitsland, Luxemburg of België.

Blader door de Explorers-agenda
Jasper
Teamleider
Jasper
Teamleider
Maarten
Begeleider
Maarten
Begeleider
Karina
Begeleidster
Karina
Begeleidster

Via vrienden ben ik in 2008 bij de Roothaangroep gekomen als Blauwe Vogel leiding.
Uit de opkomsten en kampen met de Scouts haal ik veel voldoening en plezier.
Het is mooi om de (persoonlijke) groei te zien die de Scouts doormaken totdat ze overvliegen naar de volgende speltak. Mijn favoriete opkomst is een mooi groot spel met verschillende uitdagingen voor alle scouts. Bananen Battle is dan wel één van mijn favorieten, samen met het breeklichtjes-spel.
Qua scouting technieken vind ik routetechnieken het leukst! De techniek kent zoveel varianten die op leuke manieren toe te passen zijn in de praktijk. De uitdaging is om dit enthousiasme over te brengen bij de Scouts.
Mijn mooitste kamp-herinnering heb ik aan de GPS-hike in Ede, voor het eerst was de dag-hike voor de scouts één van de leukste dingen tijdens het zomerkamp, daar is het dus gelukt om het plezier van de routetechnieken over te brengen. Ik kan niet wachten om nog een keer een soortgelijke hike met puzzels, raadsels en zoekopdrachten te maken.

Sander
Begeleider
Sander
Begeleider
Peter
Begeleider
Peter
Begeleider
Eefje
Begeleidster
Eefje
Begeleidster
Meer nieuws van de Explorers? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Explorers

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement