Zomerkamp Parijs 2022

Dit jaar zijn wij op kamp geweest naar een groot scoutingterrein in Jambville, een klein dorpje in de buurt van Parijs. Met z'n 11ven vertrokken we om 5 uur 's ochtend om de zogenaamde zwarte zaterdag voor te zijn. Uiteindelijk hebben we vrijwel de hele reis zonder file gereden!

De eerste dag bestond vooral uit ons mooie kamp opbouwen en het terrein een beetje verkennen. Daaronder kan buurten bij andere Nederlandse groepen natuurlijk niet ontbreken. De dag erna was het tijd voor onze ontgro..... uhhh herroding van de overvliegers van afgelopen jaar. Dit was een erg leuke en competatieve activiteit, die natuurlijk wel geheim moet blijven... :). Ook zijn er deze dag uitzonderlijk veel wespenvallen gemaakt. Deze waren heel effectief!

Maandag werd de eerste dag Parijs. We hebben Parijs verkend te voet, met de metro en zelfs per boot. De audiotour voor kinderen bleek op de boot het interessants te zijn. Daarna hebben we nog wat rondgeslenterd en op het terras gezeten.

Dinsdag brachten we een bezoek aan een waterpark, waar er opvallend veel beveiligingsmensen en "mensen-die-vergeten-waren-hun-mes-uit-hun-tas-te-halen" aanwezig waren. Dat was dus goed voor nog een retourtje naar de parkeerplaats. Het park zelf was heel gaaf. Lekker gezwommen. Het hoogtepunt was wel de kussens op het water, waar veel mensen onderuit gegaan en gelanceerd zijn. Die zwemvesten kwamen nog goed van pas. Dezelfde avond hebben we ook nog een weerwolfsessie gehouden met een explorergroep uit Engeland. Dit was heel bijzonder en ook zeer geslaagd.

Woensdag begonnen we aan de hike door de mooie Franse afgelegen dorpjes, bossen en velden. Enkele keren verkeerd lopen was natuurlijk onvermijdelijk, vooral omdat de route deels gedwarsboomd werd door een Airsoftterrein. Ook kwam die middag Hathi even langs, gezellig!

Donderdag werd de tweede dag Parijs, waarbij we zelfs nog wat cultuur hebben gesnoven in het louvre. Of voor sommigen was het misschien meer koffie drinken en memory spelen.

Vrijdag werd een chilldag op het terrein, omdat we al zo druk waren geweest de hele week. Een beetje opruimen alvast hier en daar. En langs de winkel op het terrein natuurlijk. Die ochtend daarna vertrokken we weer naar Nederland, waar we zonder problemen tegen de avond weer aankwamen bij de Roothaan. Na het afsluiten met een broodje knak was het kamp toen echt voorbij .

Ons mooie kamp
Keuken in actie
Op de boot
Eiffel toren!
Waterpark
Hike dag
Hiken
Afgelegen wegen
Terrein verkennen
In de metro
Spelletje
Weerwolven met de Engelsen
In het Louvre