Zomerkamp 2021

De welpen waren allemaal uitgenodigd door koning Ad Paetet Met Zonder Unions van Remia om langs te komen bij zijn koningkrijk HAM. Een week lang waren zij de nieuwe burgers van het koningkrijk.

Ze waren natuurlijk niet voor niks uitgenodigd. De koning was al zo oud, hij was toe aan zijn pensioen. Daaarvoor was wel een troonopvolger voor nodig. Gelukkig heeft de koning een dochter, Anna Paetet Met Zonder Unions van Remia. Alleen was de koningklijke adviseur niet helemaal zeker of ze dit wel kan. 

De koningklijke adviseur was geen persoon, maar een spiegel! Door het hele koningkrijk heen kon de adviseur alles zien, in elke weerspiegeling die er was. Daardoor wist de spiegel dat de prinses nog erg speels en onserieus was. De prinses moest bewijzen dat ze alle kwaliteiten van een koningin had door middel van opdrachten. 

Op de maandag werd de kennis en tactiek van de prinses en de welpen getest. Joe Keur had hiervoor iets bedacht. Namelijk het oplossen van een eeuwen oude moord die in het koningkrijk plaats had gevonden.

 

De volgende dag werd de kracht op de proef gesteld door verschillende sporten en ridderspellen te doen overdag. Zo hebben de welpen leren boogschieten en hebben ze zelfs de appel van het hoofd van de prinses af geschoten. Verder hebben ze een echte katapult gebouwd, trefbal gespeeld en slagbal. Een sportieve dag, maar is het genoeg voor de spiegel?

Gelukkig vond de spiegel dat iedereen het super goed gedaan heeft en heeft de prinses laten zien alle kwaliteiten van een koningin te bezitten. Maar wat hoorden we toen? Latrine, de hofdame, slaakte een kreet. De kroon was gestolen! 

In het bos vonden de welpen een aanwijzing, de kroon zou bij de goud handel in Lichtenvoorde liggen. Omdat het al laat was hebben we toen besloten de volgende dag pas te gaan zoeken. 

 

Tijdens de zoektocht naar de kroon liepen we toevallig langs mega pret. Daar maar even pauze gehouden en de hele moddag gespeeld. Op de terugweg zagen we ineens allemaal goudklompjes liggen. We hebben alles verzameld een mee genomen. Misschien kon de smid hier wel een nieuwe kroon van maken. Maar wat gek dat al het goud voor de deur lag.

 

Bij het avondeten zaten er ineens allemaal goudklompjes in de bekers. Latrine werd erbij gehaald. Na een lang verhaal bleek het dat Latrine al jaren lang geen loonsverhoging gehad heeft en voor zichzelf en haar man wel een bonus wilde hebben, maar achteraf had ze hier spijt van. De koning en de prinses hebben het hasr vergeven omdat ze eerlijk is geweest, dus het was tijd voor de kroning. Alleen de kroon was nog in duizend stukjes. De smid had wel een hele nacht de tijd nodig om een nieuwe kroon te maken. Daarom vond de kroning pas op donderdag plaats.

 

Donderdag was er nog even een momentje met de spiegel. Hij was blij dat hij zijn taak goed vervuld had en was wel toe aan een vakantie. Om de spiegel niet zo leeg wilde achterlaten heeft hij een foto van zich op de spiegel vastgezet. Maar let op, zelfs op vakantie weet de spiegel wat er overal gebeurd! 

Na dit laatste moment was het tijd voor de kroning. De koning heeft zijn laatste woorden in zijn functie gedaan en de prinses heeft haar eed afgelegd om koningin te worden. Na het officiële moment was het natuurlijk tijd om feest te vieren. 

Helaas komt aan al het mooie een eind en gingen de welpen weer naar huis. Natuurlijk zijn ze nog altijd welkom in het koningkrijk van HAM.

Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021Zomerkamp 2021