Zomerkamp 2020

Het zomerkamp van de RSA vond dit jaar plaats op ons eigen terrein. Jammer genoeg mochten we niet naar het buitenland dit jaar vanwege het corona-protocol, maar ondanks de maatregelen zijn wij toch nog ‘weg’ geweest, naar maar liefst drie verschillende landen!

We begonnen op donderdag in Spanje. Na het opbouwen begonnen we met een paar korte spellen om de dag te beginnen. ’s Middags was het tijd voor de ontgroening. Dit jaar bestond het uit 1v1 battles met een rad van onfortuin. Het was erg geslaagd! ’s Avonds aten we Paella en kregen we zelfs nog een snelcursus tangodansen.

Vrijdag werden we opeens wakker in de Verenigde Staten, met als ontbijt cereals en American pancakes. Daarna begonnen we gelijk met een intensief programma, met o.a. rugby, softbal en archery tag. ’s Avonds aten we hamburgers en organiseerden we nog een programma voor de scouts, namelijk de Burger Battle met als doel om zo veel mogelijk ingrediënten te verzamelen om complete burgers te maken.

Zaterdag gingen we naar Oostenrijk, met als ochtendactiviteit Bubbelballen. Hierbij zat iedereen in een grote opgeblazen bubbel, waarmee je tegen elkaar kon beuken. Dit was erg leuk. Daarna hadden we apfelstrudel als lunch en begonnen we aan onze hike. De hike begon heel makkelijk (slechts 1x verkeerd gelopen). Nadat we de rand van het bos hadden bereikt, werden we opgesplitst in drie groepjes die met auto's naar allemaal verschillende plekken werden gereden. Hier vonden we steeds nieuwe aanwijzingen, die ons uiteindelijk leidde naar de Posbank op de Veluwe. Hier begon het pas echt! We kregen een heel boekje met foto opdrachten, die op veel verschillende plekken gemaakt moesten worden. Na twee uur stevig doorlopen had ons team (Joyce, Corné en Tijmen) uiteindelijk gewonnen. 's Avonds gingen we nog BBQ onder het genot van wat après-ski muziek.

Zondagochtend ruimden we alles weer op.Het was ondanks de maatregelen toch nog een erg geslaagd kamp geworden!

Zomerkamp 2020
Zomerkamp 2020
Zomerkamp 2020
Zomerkamp 2020
Zomerkamp 2020
Zomerkamp 2020