Zomerkamp 2018 Maffia

 
 

 

Heydaar Mafioos!

 
Een klein zomerkamp verslagje voor alle gastouders. Zodat zij weten hoe het hun gasten is vergaan tijdens het verblijf.
Tijdens het verblijf is het een en ander misgegaan. Wat een simpele vergadering had moeten worden, liep uit in een groot drama.

De Capo's waren het niet eens met de verdeling van het geld, China had een langdurige confrontatie met Rusland (terwijl Amerika weer bonden sloot met Engeland), de don kwam in het ziekenhuis terecht en de dochter van de don werd daaropvolgend weer ontvoerd dankzij Alvredo. Gelukkig is dit allemaal goedkgekomen en werd na een aantal heftige rondes van 'the game' het geld eerlijk verdeeld en werd Roos de nieuwe Don.

Tot zover de korte samenvatting.

 

 

Hoe het alleamaal begon...
Het begon allemaal een aantal maanden terug, waar in het rustige Italie de Don op zijn landgoed in de tuin zat te genieten en besloot dat hij in zijn laatste levensjaren er nog iets leuks van wilde maken. Hij vond dat zijn kennis en kunde niet meer volstond aan de mogelijkheden van de huidige tijd en dat het tijd was om zijn functie over te dragen aan zijn opvolgers.

Hierom maakte hij een plan om alle capo's en de belangrijkste mafiozen over te laten komen naar een geheime locatie om hier een vergadering te houden, zodat alle plannen voor de toekomst besproken konden worden. Dit landgoed is strategisch gekozen, omdat de verschillende concurenten dit nooit zouden verwachten bij de maffia, aangezien het normaal gesproken wordt verhuurd aan een scoutinggroep. Hier zou hij dan een groot deel van zijn vermogen uit delen aan de verschillende capo's, die dat dan weer mee konden nemen naar hun eigen land om dit te investeren in hun eigen kringen.

 
Dag 1- Zondag - De reis naar de vergadering
De famillia's zijn zelfstandig naar het betreffende land gevlogen en zijn hier goed opgevangen bij gastgezinnen. Deze gastgezinnen hebben hen daarna op een specifieke datum gebracht naar deze geheime locatie.
Zij kwamen aan via een van de aanwezige smokkelroutes op het terrein, d.m.v een kleine poort die alleen toegankelijk was met een toegangspas die de mafiozen vooraf habben ontvangen. Hier werden zij grondig gescant of zij wapens of andere verboden middelen bij zich hadden door Egidio. Om zich vervolgens te herenigen met de rest van de famillie.

Omdat alle afdelingen elkaar wel kennen van eerdere ontmoetingen, maar dit lang geleden is, maakten zij eerst weer is kennis aan de hand enkele echte maffiaspellen. Er werd onderandere een pasta wedstrijd gehouden en werd er een vlag per famillia gemaakt, sommige famillias hebben zelfs eigen kleding gemaakt om zich te kunnen onderscheiden van anderen.

Voor het eten was er tijd voor rust en bleek er in het land een belangrijke voetbalwedstrijd te zien te zijn, hierom hebben er een heel aantal mafiosen naar de wedstrijd gekeken, de overige mafiosen hebben buiten spellen gedaan met de andere famillia's.
In de avond was het tijd voor een typisch amerikaans gerecht, namelijk broodje hamburger.
En daarna gingen we een spel doen waar alle mafiosen goed in zijn en dat is smokkelen. Hierbij werden er diverse materialen overzee gesmokkeld, tonnen, prepaid-telefoontjes, waterpistolen meel en koffers. Dit om de mafiosen warm te laten lopen voor de vergadering, die deze avond nog gepland stond. Bij dit smokkelspel vielen dan ook al de eerste rothanies te verdienen.

De vergadering begon rustig, iedereen was in spanning voor het bericht waar de don mee zou komen. Hier maakte de don zijn vertrek bekend en kondigde meteen zijn twee mogelijke opvolgers aan, zijn zoon en dochter, Alvredo en Roos. De spanning was nog steeds te voelen, maar deze sloeg pas in een negatieve sfeer toen de Don aankondigde dat hij het vermogen eerlijk wilde verdelen over alle famillia's. Hier waren de famillia's het duidelijk niet mee eens en er ontstond een ruzie. Deze ruzie liep uit de hand en de Don onderbrak het luid geschreeuw. "En nu is het klaar!" De Don had een oplossing gevonden. The Game, een eeuwen oud spel wat voor een eerlijke verdeling zal zorgen.

Tijd om naar bed te gaan en deze gebeurtenis goed te overdenken.

 

Dag 2 - Maandag - Klimbos en staddag
De volgende ochtend had de Don een idee. Voor we met de strijd zouden beginnen leek het hem goed om de dag rustig door te brengen om weer wat vrede te kunnen sluiten. Er is een introductie van de game en we zouden naar het klimbos gaan, een groepsactiviteit.
In de stad kon er uiteraard weer geld verdiend worden door middel van een vossenjacht gecombineerd met crazy88, een spel met diverse opdrachten die uitgevoerd moeten worden, bijvoorbeeld: "Laat je nagels lakken." "Ga op de foto met een oudere." enzovoort.

Tijdens het diner is het tijd voor echte italiaanse Pasta, dit omdat Mami graag haar specialiteiten laat zien en dat mag ook wel, het is zo een geslaagde dag!
Die avond mogen van Don Leon zowel Roos als Alvredo de groep toespreken en pleiten waarom zij de ideale opvolger zouden zijn van hun vader. Het verhaal van Alvredo is heel erg zelfzuchtig en hij heeft voornamelijk als doel zelf de grote baas te zijn en het zichzelf beter te maken. Roos pleitte juist voor het samen de maffia nog machtiger te maken en over betere verdelingen.
Maar dan spreekt plots Don Leon zich uit, hij pleit tot groot ongenoegen van zijn zoon voor zijn dochter. De maffia is toe aan veranderingen en zijn mening is dat zijn dochter, een vrouw, deze verandering beter kan leiden. Zijn zoon is woedend en boos en hij verlaat de ruimte. Don Leon is door de verhitte discussie volledig buiten adem en moet naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Hij vraagt Nero Fulvio, zijn rechterhand, waar te nemen en hij moet zorgen dat alles in juiste banen verloopt.

Door alle gebeurtenissen is iedereen flink geschokt en helaas niet meer in staat de game te spelen. Deze moet dan maar wachten tot morgen.

 

Dag 3 - Dinsdag - Sportdag, Solderen en zelf koken. 
De volgende ochtend begint met nieuws vanuit het ziekenhuis, het gaat niet goed met Don Leon. Zijn hart is gebroken door het feit dat er ruzie is binnen de familia. Dit slaat bij Mami en Roos hard in, maar Alvredo hoopt dat hij erin blijft dan had hij maar voor zijn zoon moeten kiezen. Hij beticht zijn zus van zwakte en richt zich tot de rest. Zo een zwak geval kan toch niet de maffia leiden…. De mafiosen steunen Mami en dochter en vinden dat Alvredo wat liefde moet tonen. Er word om de geest even leeg te maken een echte sportdag gehouden, iedere familia heeft een sportactiviteit voorbereid die typisch kenmerkend is voor hun land. Na de sportochtend en een stevige lunch is het tijd om weer wat rust in te bouwen en er worden die dag voor de zekerheid beveiligingssensoren gebouwd voor de beveilingsinstalatie en er wordt typisch italiaans gekookt. De mafiosen maken zelf pizza.

In de avond gaan we weer een ronde van de Game spelen. Nero opent het spel en vraagt aan Egido om de geldkoffer. Maar deze ontbreekt... Nero vraagt nogmaals: "Waar is de koffer met geld." En dan horen we een harde gil van Roos! De mafiosen rennen naar buiten en daar vinden we buiten een kleding stuk van haar, een haarband, een ketting, een roos en een losgeld brief. Tevens blijkt de bank waar geld inzit van de familia’s gestolen en al het speelgeld is weg… Niet betalen is haar nooit meer terug zien, staat er in de brief. En wat nu? Geen speelgeld en geen Roos? En papi ligt ook al in het ziekenhuis... Mami zit in zak en as! En wie gaat het de Don vertellen! Alle familia’s beschuldigen elkaar, maar Mami geloofd hier niet in en wil verbroedering! Zij stelt een gezellige club avond waarbij mogelijk nog wat geld is te verdienen in het casino voor het losgeld. Nero en de beveiliging zullen die avond achter Roos aangaan!
 

 
Dag 4 - Woensdag - Waterdag
Roos is vannacht niet gevonden door Nero en Egidio, dus ze is nog steeds vermist! Iedereen beschuldigt nog steeds elkaar! Misschien als iedereen hun contacten benaderd krijgen we meer informatie over de daders en waar Roos misschien is.

Tijdens het ontbijt komt er post binnen, er staat een geheimtaal op die Nero niet begrijpt. Op de achterkant staan de namen van de famillia's dus Nero besluit om ze uit te delen. De Mafiozen hebben hier blijkbaar ervaring mee, want zij weten al snel de oplossing. Maar... we gaan toch eerst een spel spelen voor we hier aan beginnen... Na een aantal leuke waterspellen is het tijd voor de Lunch en om het geheimschrift op te lossen. De informatie levert nog niet veel op per familia, maar als we het bij elkaar leggen komt er een locatie uit! Zal Roos daar zijn? Er word losgeld geëist en de familia’s besluiten hier een valstrik van te maken, een koffer met nepgeld en een zender moet ervoor zorgen dat als de koffer word opgehaald, we de dader zo te pakken krijgen! De plek om het losgeld achter te laten is precies bij een zwemplek en iedereen heeft wel even zin in wat verkoeling, dus dit komt prima uit om incognito een oogje in het zeil te kunnen houden.  Het is gelukt! Het geld is weg en de zender ook! Snel naar huis, om te kijken waar de zender is!

Egidio gaat naar de zolderkamer en terwijl zij bezig zijn, besluiten wij (na een goede doucheronde) om te gaan eten, Pannenkoeken!
Na het eten komt Egidio met slecht nieuws, het ontvangst is erg slecht, maar wat hij al wel weet is dat Roos in dit land verblijft, dus ze is niet de grens over gegaan! Dat is al een grote opluchting en dus is het tijd voor de bonte avond. Een avond waarop de famillia's de tradities laten zien aan elkaar.
Hierna heeft Egidio ons niet meer te melden dan dat het zoekgebied iets kleiner is geworden... Het gaat nog wel een hele nacht duren en Egido duikt het liefst weer het zolderkamertje op. Nero gaat met hem mee.

Aangezien we toch niks kunnen, lijkt het ook ons slim om te gaan slapen. Wie weet wat ons morgen nog te wachten staat, maar eindelijk, is er wel de mogelijkheid om savonds de game te spelen, zoals het hoort.
 

Dag 5 - Donderdag - Waar is Roos?
Tijdens het ontbijt kwam di Mami met het nieuws dat Di papi niet meer terug zal komen. Dit is niet meer te doen met zijn gezondheidstoestand, di Mami gaat nog even langs in het ziekenhuis om Don Leon naar Schiphol te brengen. Gelukkig kwam Egidio met het goede nieuws dat het hem vannacht is gelukt. De zender ligt alleen hier op het terrein!!! De kinderen gaan zoeken, er wordt een tactiek afgesproken en zo zachtjes mogelijk gaan de kinderen op zoek. Ineens horen we Nero! De zender is gevonden... maar... hij ligt bij Alvredo. En het losgeld ook? Wat? Waarom ligt alvredo daar met al deze items?
Omdat hij slaapt benaderen de kinderen hem zo zachtjes mogelijk... Alvredo wordt wakker en hij wordt meegenomen en ondertussen flink verhoord door Nero en Egidio richting het terrein. Hier wordt hij aan een paal vast gebonden. Hij wil namelijk nog niets loslaten. Na een mislukte ontsnappingspoging moet alvredo naar het zolderkamertje met Nero en Egidio. Hier wordt er gekeken naar wat er uit Alvredo te krijgen is, want we willen natuurlijk nog steeds weten: "Waar is Roos!" Na het ontbijt is het ze nog steeds niet gelukt en het gaat er flink hard aan toe, dat kunnen we beneden nog horen! Di Mami stelt voor om het maar eens te proberen en ze zet Alvredo in de keuken. Na een goede tik met de deegroller gaat hij praten. We gaan erachteraan! We gaan Roos zoeken!

En ja hoor! Het is gelukt! Roos is terug. Iedereen is zo blij! Na dit voorval is een stemming niet meer nodig. Roos wordt de nieuwe Donna en zo is alles toch nog goed gekomen.

 

 

 
Bekijk hier alle foto's!