Zomerkamp 2018 Camp Z

De scouts zijn deze zomer getroffen door de zombie apocalypse. Om de “Grijze Griep”-pandemie en de daaropvolgende zombie horde te ontwijken zijn ze geëvacueerd naar Loenen, naar labelterrein De Vrijenberg. Verdeeld over vier kampen hebben zij een week lang hun best gedaan een nieuwe samenleving op te zetten. Hierbij moesten boerderijen, fabrieken en voertuigen gebouwd worden, om uiteindelijk zoveel mogelijk andere “survivors” te zoeken.

De week begon zaterdag met een fietstocht van Doetinchem naar Loenen. Het tempo zat er goed in en iets na het middaguur kwamen we dan ook al aan op de locatie - Camp Z. De kinderen werden ingedeeld in vier kampen en konden aan de slag met hun tent en keuken, wat vrijwel de rest van de dag in beslag nam.

Zondag stond in het teken van de kampdoop. Dit houdt in dat de kinderen die voor het eerst mee gaan op zomerkamp een klein parcours afleggen om aan te tonen dat ze 100% zomerkamp-ready zijn. Om een extra moeilijkheidsgraad toe te voegen moesten ze het parcours voltooien met een klomp zombiehersenen in hun handen. Het parcours begon met een groenezeepbaan van bovenaan de bult naar beneden, gevolgd door het ontwijken van een aantal met bloed besmeurde zombies. Na een potje “komkommersjoelen” volgde nog een snelle duik in een k-k-koud bad, en daarmee was het parcours voltooid.

De hittegolf die Nederland teisterde had z’n nadelen (stookverbod, dus geen kampvuur ’s avonds :( ), maar maakte ook dat het uitstekend zwemweer was! Dit hebben we gevierd met meerdere zwembadbezoeken, waarbij het tweede bezoek bijna in het water liep doordat het zwembad gesloten was vanwege een technisch mankement, maar gelukkig konden we uitwijken naar een ander zwembad in de buurt dat uiteindelijk nóg leuker bleek te zijn!

De week werd verder opgevuld met een “Mister X”-spel in Eerbeek, een bezoek aan Apeldoorn City (inclusief workout in de gymzaal) en een nachtelijke safaritocht. Aangezien ons terrein midden in de Veluwe ligt, hebben we meerdere keren nachtelijke bezoek mogen ontvangen: voornamelijk wilde zwijnen en zo nu en dan een ree. Donderdag werd er afgesloten met een bomvolle bonte avond - helaas zonder kampvuur - met een potpourri van liedjes, moppen, goocheltrucs, sketches, theatersport en andere acts. En zoals ieder jaar weer het kamplied, gezongen door de leiding, waarbij iedere scout even kort in de schijnwerpers wordt gezet.

Vrijdag werd de balans op gemaakt, en hebben we besloten dat Loenen niet veilig genoeg bleek om een nieuwe samenleving in te stichten. Gelukkig waren enkele ouders bereid ons te her-evacueren naar Doetinchem. Kamp Groen had na een week de meeste inwoners en mag zich de winnaar van het Camp Z-spel noemen - al zal de leiding volhouden dat zij het spel éigenlijk gewonnen hebben. ;-)

Zomerkamp 2018 Camp Z
Zomerkamp 2018 Camp Z
Zomerkamp 2018 Camp Z
Zomerkamp 2018 Camp Z
Zomerkamp 2018 Camp Z
Zomerkamp 2018 Camp Z