Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!

De reis van de Little Red Roosters (Roverscouts) had dit jaar als bestemming Oostenrijk, Innsbruck.

In drie teams vertrokken zij de zaterdag na de scouts, welpen en RSA. Team Erik en team Tim, die beiden met de auto zo’n 14 uur onderweg waren en team zugganger’s die met de trein gingen en na 16 uur ook hun voeten in Oostenrijk mochten zetten.
Iedereen is compleet en het zomerkamp is nu echt een feit.

De planning werd al direct omgegooid toen duidelijk werd dat het bijna de hele week rond de 30 graden zou worden, hierom werd de tweede dag al meteen een rust dag om het terrein maar eens beter te leren kennen.

De Maandag stond al vroeg in het teken van een hike. Een rondgang van berg top naar berg top. Als eerst met de gondel omhoog. Hier werden al snel twee groepen gevormd, de groep met hiker’s die graag tot aan de top wilden gaan en de groep met wandelaar's die alleen de redelijk vlakke route wilden bewandelen met ook een geweldig uitzicht. De hiker’s hadden zich vergist in de route en kwamen er achter dat er aan de top helemaal geen schnitzel was. Voor die schnitzel moesten ze naar de andere bergtop lopen, zo gezegd zo gedaan. Aangekomen bij de juiste bergtop, bleek ook daar geen schnitzel te zijn en enigszins verdrietig gingen zij na een aantal shots (foto's) weer naar beneden. Inmiddels was team wandelaar's  allang beneden en konden zij genieten van een lekker drankje op het terras. Rond vier uur smiddag’s kwam iedereen weer voldaan beneden en konden de boodschappen gedaan worden.

De dinsdag was staddag. Helaas niet de woensdag, want daar zou het veel te warm voor worden. Ook is hier de ontgroening uitgevoerd in het thema: “Innsbruck zonder broek”. Ja, je raadt het al. De nieuwe roosters moesten zonder broek uitdagingen aangaan in het centrum, waaronder zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en kleding aan doen van het andere geslacht. De laatste opdracht was jodelen in het centrum voor geld en ze hebben daar nog 20 cent mee opgehaald ook! Ook hadden ze tijdens de ontgroening allerlei persoonlijke opdrachten. Waaronder bidden voor ieder openbaar vervoer en het oplezen van alle straatnaambordjes. Voor Niels hadden we iets speciaals bedacht. Iedere keer dat Joy hem aanraakte moest hij in de feutus houding gaan liggen, dit resulteerde in het feit dat Niels Joy de hele dag moest ontlopen.
In de avond zijn we nog heerlijk gaan zwemmen in een meer in innsbruck, met heerlijk koude doushes, die opgewarmd moesten woden door de zon, maar er was geen zon, dus geen douche voor ons.


Halve wege de week was de warmste dag van allemaal. Hier bleven wij dus ook op het kampterrein hierbij daagden we elkaar uit en speelden we leuke spelletjes. In de avond werd er nog even gebarbecued en werd er door de buren uit Roermond een kampvuur georganiseerd voor het hele terrein.

De een na laatste actieve dag werd er gemountainbiked, uit eindelijk ook weer in twee team’s, of nou ja, drie. Team adviseurs, die helemaal niet gingen mountainbiken maar naar een museum zijn geweest, team ik ga niet verder naar boven en team yolo. Helaas heeft team ik ga niet verder naar boven uiteindelijk een leukere dag gehad, want team yolo moest ook snel naar beneden toen er een schaap van zijn fiets viel en hierbij zijn arm brak. Vanaf daar ging iedereen weer snel naar de mountainbike verhuur en hebben we ’s avonds het barbecue vlees van de dag ervoor maar opgegeten, heel vervelend.

Vrijdag was kliekjes dag en hadden we van te voren bewust niet ingepland. Er was nog geld over, dus zijn we met zijn allen, m.u.v. de adviseurs, naar het zwembad gegaan. Waar de rode glijbaan (Schwer) wel echt de grote favoriet was. Zoals al genoemd hebben we die avond alle restjes op gegeten, waaronder nog lekkere kleine worstjes en kippenpootjes en hebben de meesten nog tot een uur of 2 bij het kampvuur gezeten om na te praten.

Vanzelfsprekend gingen we zaterdag weer naar huis, gelukkig stond er voor team Tim en team Erik op de terug weg geen file en waren ze veel eerder terug dan team zuggangers.

Al met al hebben we een super toffe week gehad, waar we gelukkig niet werden afgezet door een boze man op een berg.

Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!Zomerkamp 2017 Innsbruck zonder broek!