Watermuseum

Op zaterdag 15 juni gingen de Bevers en Welpen op uitje naar het Watermuseum in Arnhem. Met de trein... Dus dit vroeg een en ander aan voorbereiding. Nadat we 50 railrunners uit de automaat hadden getoverd en 10 broden van beleg hadden voorzien, was de leiding klaar voor vertrek. Alle kinderen stonden al te trappelen van ongeduld. We kaapten een halve Arriva trein en verbaasden ons dat sommige reizigers gewoon bleven zitten tussen alle herrie (euh... we bedoelen zingen). Sommige leken er stiekem zelfs van te genieten.
Aangekomen bij het watermusem mochten we dankzij een tactische zet meteen naar binnen. In het museum zelf was er veel te beleven. Er mocht overal aangezeten worden, alleen niet aan het personeel. Verder was er maar 1 belangrijke regel (wel meteen de lastigste) niet rennen. Naja... dit leverde hooguit een natte kont op :) 
Verder was er veel te leren over drinkwater, de rivieren en wat te doen bij een watersnoodramp. Het was heel leerzaam, maar vooral leuk! 
De weg terug was misschien nog wel gezelliger dan de heenreis, maar enige vermoeidheid bij zowel de kinderen als leiding was te bespeuren. 
Kortom, een geslaagde dag, die zowel door de Bevers als Welpen door hun goede inzet bij verschillende acties zelf bij elkaar was verdiend. 

WatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseumWatermuseum