Piraten van de Koekendaal

Dit jaar begon het zomerkamp van de scouts wel op een hele bijzondere plek: De eigen Roothaanhoeve in Doetinchem. Direct na het openen en het bekendmaken van de patrouilles begonnen de scouts met het opbouwen van het kampterrein. Zo zijn er tenten opgezet (en voor de dappere scouts hangmatten) en heeft elke patrouille een keuken gebouwd waar ze dit kamp de lekkerste gerechten konden klaarmaken! Na het bouwen van het kampterrein was het hoog tijd voor een verkoelend water spelletje. Als avondprogramma is er een piraten-RPG (Role Playing Game - red.) gespeeld, een spel waarbij de scouts hun eigen piraat tot een zo hoog mogelijk level moesten trainen door middel van het behalen van epische queesten en het veroveren van andere piraten zielen.

De tweede dag van het kamp stond in het teken van een zware fietshike. Elke patrouille moest gebruik maken van hun routetechniek-skills om de hike te kunnen voltooien. Dit ging overigens erg goed. Zo hadden we dit jaar maar één klapband en één patrouille die echt niet wist waar ze mee bezig waren! Het eindpunt van de hike was Kempersplas. Hier konden de dappere scouts een verfrissende duik nemen of natuurlijk nog even uitrusten in het gras. Op de terugweg naar Doetinchem was er alleen een probleem en dat was een gigantische regenwolk. Gelukkig mochten we schuilen bij een vriendelijke boer. ‘s Avonds op het terrein hadden de explorers nog een spel voorbereid voor de scouts.

De derde dag begonnen rustig, zo konden de scouts lekker uitslapen en even echt uitrusten na de hike van de vorige dag. In de middag was er tijd voor archery tag. Dit is een spel wat erg veel lijkt op paintballen maar gespeeld wordt met bogen en pijlen met schuim erop. In de avond was er een heuse bonte avond. De meeste scouts hadden een act voorbereid, zoals een stukje over Dora The Explorer, het bellen van de McDonalds in Duitsland tot het maken en beoordelen van thee. Na de bonte avond was er nog eventjes tijd voor een gezellig feestje.
Op de vierde en laatste dag was het helaas alweer tijd voor het opruimen van het kampterrein. Dit moest snel gebeuren, want dan konden er nog een paar potjes archery tag gespeeld worden! Om de laatste dag echt af te sluiten heeft de leiding pizza gehaald en kreeg iedereen een mooie badge als aandenken van dit korte maar alsnog geweldige kamp!

Piraten van de Koekendaal
Piraten van de Koekendaal
Piraten van de Koekendaal
Piraten van de Koekendaal
Piraten van de Koekendaal