Opkomst IJsselkade

Op zaterdag 19 mei hadden de Bevers opkomst bij IJsselkade (aangezien we niet op de Roothaanhoeve terecht konden). En niet zomaar een opkomst... We gingen kijken bij de boot van Steven en Sterre!

Na een warming-up met Schipper mag ik over varen, kon het eerste groepje mee voor de rondleiding. We werden enthousiast ontvangen door Schipper Ben en bootsman Michel. Na een korte uitleg over de boot (het is een 65 jaar oud vrachtschip) mochten we ook binnen een kijkje nemen. In het oude 'huis'; waar de krappe WC en douche indruk maakten, maar vooral de bedstee met daaronder het kinderhok (ja... hier sliepen vroeger echt de kinderen). De jongens vonden ook de werkplaats met patrijspoorten heel interessant. De meiden waren meer geinteresseerd in de nieuwe 'zolder' slaapkamer. De bevers waren het erover eens: wonen op een boot is cool!

In de tijd dat de verschillende groepjes de boot bezochten, waren er voor de anderen een aantal spelletjes. Deze waren wat minder spectaculair... dus dit eindigde in een ouderwetse stoeipartij!

Als afsluiter allemaal nog een ijsje van Fruil Lido en we konden voldaan weer naar huis :)

Opkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkadeOpkomst IJsselkade