Moeder-welpen kamp

Afgelopen weekend was het moeder-welpen weekendkamp. De moeders en welpen hadden voor het kamp een brief van het koningshuis ontvangen waarin stond dat de beschermvrouwe van Nederland (Máxima) samen met haar familie op bezoek zou komen bij de Roothaan.

We wilde hier een groot feest van maken, dus hadden de welpen en moeders de boel goed versierd en o.a. het Wilhelmus geleerd zodat we ze zingend konden verwelkomen.

De hele middag hebben we typische scouting spelletjes gedaan, maar na zo'n actief programma krijg je toch wel trek.
Een chique 3 gangen diner stond voor de welpen, moeders en de koninklijke familie klaar. Alleen kon de koningin haar kroonjuwelen niet vinden, paniek! Alles werd afgezocht door de beveiligers, maar niks gevonden.

Na het diner kregen de moeders allemaal gekke sms'jes met een woord erin. Later bleek dat dit een zin vormde waarin stond dat er een toch naar de juwelen was uitgezet in het bos.

Na de spannende toch vonden we gelukkig de ketting en de armband van Máxima terug, maar we miste nog wel de oorbellen en de ring! Het was te laat om nog verder te zoeken dus besloot de koninklijke familie maar dat ze bleven slapen.

De volgende ochtend kregen de beveiligers een tip van hun baas dat iemand op het terrein de sieraden had gestolen en dus ook de oorbellen nog moest hebben. Alle moeders en welpen waren al gecheckt, dus die konden het niet zijn. De welpen moesten dus samen met hun moeders op onderzoek uit wie het wel had gedaan.

Uiteindelijk bleek dat Amalia de ketting, armbamd en oorbellen had gestolen van haar moeder omdat ze die wilde dragen naar een feestje met allemaal prinsessen, maar ze mocht ze niet lenen van haar moeder, dus had ze ze maar gestolen.

Alleen was toen nog de vraag: 'waar is de ring?'. Máxima barste in tranen uit, omdat ze haar geliefde ring nog niet terug had en toen Willem haar een zakdoek aangaf om de tranen weg te vegen, viel de ring uit de zakdoek. Willem had dus al het hele weekend de ring in z'n zak zitten!
Eind goed al goed.

Moeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kampMoeder-welpen kamp