Jotihunt in Hollywood

Stilte op de set! Licht! Camera! Actie! Een weekend lang waanden de Explorers, Roverscouts, Nunc-stam en overige (kader)leden zich in de wereld van glitter & glamour. Het thema van de Jotihunt was dit jaar namelijk Hollywood.

Wat is de Jotihunt?
De Jotihunt is een 30 uur durende interactieve vossenjacht door heel Gelderland. De Roothaangroep is al 13 jaar een vaste deelnemer van deze wedstrijd en is bijna 10 jaar niet meer weg te denken uit de top 10 en zelfs in de top 3 weten wij ons al een geruime tijd staande te houden.

Hunten
De oorsprong van de Jotihunt ligt natuurlijk bij het hunten. De provincie Gelderland is opgedeeld in 6 deelgebieden en in elke deel loopt een team van 3 personen. Via internet worden er hints opgestuurd waar een coördinaat uitkomt, welke weer leidt naar de plek waar de vossen te vinden zijn. De vossen teams zijn deze editie door ons 151 keer gespot wat uitkomt op een totaal van 620 punten voor de hunts

Uitslag
Na 30 uur strak staan van adrenaline en af en toe een beetje slaap is het tijd voor de spannende uitslag. Na vorige jaar de 3e plaats behaald te hebben, nemen we dit jaar wederom plaats op het podium. Het brons is dit jaar voor de Karmijngroep uit Winssen met 897 punten. Met 4 punten verschil op de nummer 1 mogen wij dit jaar met 937 de beker voor de tweede plek in ontvangst nemen. De wisselbeker (lees afgrijselijk lelijke vossenkop) is dit jaar voor Rietkampers Druten en Don Bosco Beneden-Leeuwen.