Jotihunt 2023

Ahoy me hearties yo-ho... Een weekend lang voelden de Roverscouts, Nunc-stam en overige (kader)leden zich de piraten van de Koekendaal... of wacht van heel Gelderland. Het thema van de Jotihunt was dit jaar namelijk Pirates of the Caribbean.

Wat is de Jotihunt?
De Jotihunt is een 26 uur durende interactieve vossenjacht door heel Gelderland. De Roothaangroep is al 18 jaar een vaste deelnemer van deze wedstrijd. Er deden dit jaar nog 70 andere scouting groepen mee aan de Jotihunt, die allemaal hun homebase hebben in Gelderland.

Hunten
De oorsprong van de Jotihunt ligt natuurlijk bij het hunten. De provincie Gelderland is opgedeeld in 6 deelgebieden en in elke deel loopt een team van 3 personen. Via internet worden er hints opgestuurd waar een coördinaat uitkomt, welke weer leidt naar de plek waar de vossen te vinden zijn. Zowel met de hints als de hunts worden punten gescoord. We hebben de vossen dit jaar 83 keer te pakken gehad, wat goed was voor 315 punten! 

Crea en foto-opdrachten
Maar niet alleen hints oplossen en hunten levert punten op. Vergeet ons Yarrrsomeness crea-team niet. Zij maakten de meest fantastische creaties en haalden hiermee 196 punten binnen. Ook het foto-team heeft flink zijn best gedaan. Alle 16 foto's werden afgetikt. Zelfs de baderie, barbier en het openluchtmuseum werden betrokken in het complot.

Vossenteams
We doen niet alleen mee aan de wedstrijdkant, nee... er liepen ook nog 7 Roothaan-vossen in het speelveld. Team Blaaskaak maakte Alpha onveilig en ook in Echo werd het de hunters moeilijk gemaakt. In Bravo liep de laatste verdwaalde Roothaan-vos rond. Ze hebben allemaal de eindstreep gehaald, yarr!

Uitslag
Na 26 uur strak staan van adrenaline en af en toe een klein beetje slaap is het tijd voor de spannende uitslag. We zijn superblij met de tweede plaats!! Maarliefst 609 punten zijn door ons binnengehaald. De wisselbeker (lees afgrijselijk lelijke vossenkop) is dit jaar voor Rietkampers Druten en Don Bosco Beneden-Leeuwen. Met 648 punten ook niet binnen handbereik, maar we gunnen ze deze overwinning. Gefeliciteerd, YARR!

Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023
Jotihunt 2023