Groepskamp 2019: Expeditie Roothaan

Het weekend van 24 t/m 26 mei stond in het teken van Expeditie Roothaan. Tijdens dit groepskamp werden er allerlei stoere activiteiten gedaan onder leiding van Lord Badel Pim. 

Als echte scoutleider gaat hij minimaal 1 keer per jaar op expeditie. Hier neemt hij altijd een paar echter scouters bij mee vanuit één groep. Echter worden de leden van deze groep individueel geselecteerd door een erkende jury. Lord Badel Pim was al op locatie voordat de geselecteerde kwamen om zich een beetje te oriënteren en weetje wie hij vond?! Dennis Weening; de verwaarloosde, weggegooid als vuil, … oud presentator van Expeditie Robinson. Hij is enorm doelloos aan het rondlopen, hij mist zijn oude programma en wil niets liever dan dit weer organiseren. Lord Badel Pim zegt dat hij is aangeschreven als nieuwe presentator van het programma, maar omdat hij het toch een beetje zielig vindt voor Dennis; mag hij wel helpen.

De proeven van de vrijdagavond waren: een reusachtige hike met bepakking, het bouwen van en slapen onder een frietbuiltje (of andere creatieve varianten) en het doorstaan van de Hunger Games. 

Op zaterdagochtend stond er voor de 3 winnaars met immuniteit een extra lekker ontbijt klaar. Daarna was er voor de scouts blaaspijpschieten en de RSA ging alvast het vlot bouwen en uitproberen. Nadat de welpen en bevers arriveerden, was het tijd om officieel te openen. Ook nu was Dennis weer in opperste staat van paniek. Daarna een uitdagende en spannende proef met: boogschieten, brandmerken (op hout), vlotvaren, puzzels, knopen en eten zoeken. Nadat iedereen deze proef met goed resultaat had afgelegd, mochten de kinderen eindelijk een half uurtje vrij spelen. Om zich alvast voor te bereiden op het avondeten, want dit werd namelijk zelf gekookt. De bevers en de welpen maakten zelf gepofte aardappelen en hamburgers op het vuur, met daarbij een lekkere salade. De scouts moesten hun eigen hamburgers maken. De RSA maakten Shepard's Pie op Dutch Ovens. 
Na het eten en de afwas, was het tijd voor ouderwets kampvuur. Aangezien alle materialen voor een nieuwerwets kampvuur in Doetinchem waren blijven liggen.  
Ongeacht of de welpen er zin in hadden... ze moesten gaan slapen (samen met de bevers). De scouts wilden misschien wel slapen, maar gingen eerst nog 'bommen' zoeken in het bos. Waarna de RSA en de helft van de scouts zo stoer waren om nog een nacht buiten onder of op een zeiltje te slapen.

Zondagochtend; tijd om op te ruimen. Voordat we weer naar huis gaan, eerst nog de grand finale. Waarbij groepje 6 als winnaar uit de bus kwam. Traditiegetrouw een broodje knakworst om af te sluiten en dan kan de vlag weer naar beneden. Bij de Roothaan sloot de leiding nog af met een lekkere lasagne. 

 

Groepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie RoothaanGroepskamp 2019: Expeditie Roothaan