Eindejaarskampvuur 2019

Op zaterdag 21 december was het zover... Roothaan's got talent! Weken hadden alle bevers, welpen, scouts, explorers en leiding al geoefend en nu konden ze het eindelijk showen.

De presentator van de avond, Akela Bram K, wilde zelf ook meedoen en beloofde ons een spectaculaire goochelact. Zijn 2 assistentes (Jitske en Cindy W) renden af en aan over het podium om op tijd alle attributen en niet te vergeten... de lampjes (applaus, ahh... en stilte a.u.b.) aan te zetten. Dit bleek nog knap ingewikkeld, dus zij waren blij dat de overige techniek in handen van Hathi junior was. Hathi senior had samen met Frank de eervolle taak als jurylid op zich genomen. Tot slot vuurmeesters Jorik en Maarten, want ehh... dat vuur; daar kwamen we toch voor!

De Welpen Mowgli horde mocht af trappen, op zoek naar het groene balletje. Nou, Baloe heeft maar een nieuwe gedraaid (iehhh...)
Daarna was het de beurt aan een groepje welpen die het perfecte voorbeeld gaven hoe je scouting loten moet verkopen. Waren we ook niet verbaasd over de uitslag, die Bram Z. ons later op de avond kwam brengen. Jeffrey ging er ook dit jaar weer met de superseller badge vandoor! De explorers hadden een levende kerststal voorbereid. Geweldig plaatje, duurde wel een beetje lang. Leverde ze 1 rood kruis op, oeps ;) Na de goocheltrucs van Bram, was het de beurt aan de Bevers met Baby Shark. Die arme bevers waren zo onder de indruk van alle toestanden op het podium, dat ze stok stijf bevroren. Of kwam het door de vertolking van Frozen 2.0 door de scouts na de pauze? 
Een ander groepje scouts, ging in de pauze buitenlandse lekkernijen verkopen voor het goede doel: TeamTrees. Elke euro leverde 1 boom op, hoe mooi. Doe nog maar een broodje knak! Ook de explorers gingen in de pauze aan de verkoop en wel met heuse Roothaansleutelhangers. Voor de pauze werden we nog verrast met het optreden van de avond, de welpenleiding Luchtband! De jury was zo onder de indruk, dat ze i.p.v. rode kruizen; blauwe kruizen ging produceren (bij gebrek aan een gouden knop). 
Na de pauze was er nog meer Scouts talent; de Cup Song van Anna Kendrick en DE Quiz, waarbij onze scoutingkennis werd getest (ahum).
Tot slot de Welpen Shanti horde, met is het al tijd? Na een korte babylonische spraakverwarring, bleek het al lang tijd te zijn en kon groepsvoorzitter Erik de avond afsluiten met het uitreiken van de Lustrumtekens voor jeugdleden die al 5, 10 of zelfs 15 jaar lid van Scouting Nederland zijn! 

Ook de afterparty bleek een daverend succes. Van wat verdwaalde scouts (inclusief Sjoerd) die het niet 'konden laten gaan' tot een verdwaalde luchtpiano op het vuur, wij hebben ons vermaakt. Fijne feestdagen en op naar een prachtig nieuw scoutingjaar in 2020!

Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019Eindejaarskampvuur 2019