Doe Mee Dag

Zaterdagochtend 13 april, het is 23 graden met volle zon en toch zitten er kinderen in een bobslee. Hoe dat kan? Tijdens de DoeMeeDag wilden wij laten zien dat alles mogelijk is.

Speciaal voor deze dag was er een stellage gepionierd, waar leden samen met hun vriendje of vriendinnetje plaats in konden nemen. Met een VR-bril op leek het net alsof zij daadwerkelijk in een bobslee zaten. De speciale effecten zoals wind en water en het schudden van het wagentje maakten de beleving compleet.

Wie aan Scouting denkt, zal niet direct de link met virtual reality leggen. Toch vindt Baloe dit goed passen: “Het gebruik van het oude knopen leggen met touw en de digitale technieken van nu vormt het ideale samenspel voor een Scoutingactiviteit."

Omdat we hartstikke druk bezig zijn met de herbouw, stond de rest van de DoeMeeDag in het teken van “klussen”. Hathi en Oe dachten dat zij dit wel konden fixen, maar Akela had er weinig vertrouwen in. Hij vroeg alle aanwezige kinderen om te helpen, dan zou het toch goed moeten komen? Voor de meest fanatieke, enthousiaste of creatieve klusser waren er ook nog prijzen te winnen. Dus kreeg iedereen een kluslijst mee en konden ze aan de slag. Bijvoorbeeld met een steen-papier-schaar battle, een memory over gevaren op de bouwplaats of je eigen droomclubhuis tekenen. Nou wij hebben er wel vertrouwen in, veel fantastische klussers gezien. De prijzen werden in ontvangst genomen door Mirthe (gouden bouwhelm) Jesse (gouden potlood) en Daan (gouden oorkappen). Gefeliciteerd!

Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag
Doe Mee Dag