Digitaal hutten bouwen

Net als veel andere jeugdverenigingen heeft ook Scouting Nederland haar groepen het advies gegeven om in ieder geval tot 31 maart geen activiteiten en opkomsten te houden. Maar de Scouts van de Roothaangroep uit Doetinchem kwamen met een alternatief.

Thuisblijven is tot daar aan toe, maar een opkomst niet door laten gaan is geen optie, moeten de scouts van de Roothaangroep hebben gedacht. Normaal krijgt de jeugd het commentaar dat ze te veel achter een beeldscherm zitten, in dit geval bood dit juist de uitkomst om de opkomst van vrijdag 13 maart toch door te laten gaan.
Jochem Thuys (15) vertelt: “Wij hebben via het spel Minecraft een scoutsopkomst gehad. De leiding had in het spel een kampvuurkuil met vlaggenmast nagebouwd en de opening begon net als normaal in een kring waar de scoutswet werd opgezegd. Daarna gingen we in kleinere groepjes huizen bouwen in het spel. Er waren ook een paar cheaters (valsspelers) en voor hen hebben wij een gevangenis gebouwd. “

In totaal zaten 32 van de 60 scouts en leiding thuis achter hun computer om via Discord (een chatkanaal) gezamenlijk het spel te spelen. Jochem heeft in ieder geval genoten van de opkomst en denkt dat er door het spelen van verschillende spellen en andere digitale activiteiten nog minstens tien weken aan opkomsten gevuld kunnen worden. “Het voelde als een normale scouting opkomst, omdat je toch met dezelfde mensen het spel speelt. Waarschijnlijk gaan we volgende week iets van een online quiz doen. Met deze afwisseling gaat het niet vervelen” vult Jochem nog aan.

Digitaal hutten bouwenDigitaal hutten bouwenDigitaal hutten bouwen