De Olympische Winterspelen.

Op zaterdag 13 januari trapten we het nieuwe scoutingjaar af met onze eerste groepsactiviteit van 2018.
De bestelde sneeuw was niet gearriveerd… 80 jeugdleden en 30 kaderleden gelukkig wel. Groepsvoorzitter Erik opende de dag. De vlag werd door een afgevaardigde van de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers razendsnel gehesen. Zo snel, dat Erik bijna het saluut vergat. Daarna mochten de welpen in hun nesten gaan staan (pfieuw…tenminste nog iets van de vaste structuur, ze mochten zich ook al niet verstoppen). Daaraan werden een aantal Bevers en Scouts toegevoegd. Gaandeweg de ochtend ontdekten wij dat sommige bevers in opstand kwamen tegen deze groepsindeling en op eigen houtje een ander groepje hadden gezocht.

Maar even terug naar de opening. Zoals dat hoort bij de spelen… werd ook bij ons het Olympische vuur ontstoken. Hiervoor had Tim al een hele marathon erop zitten (langs de Appie… om lampolie te kopen). Daarna konden alle groepjes naar hun eerste post. Er waren 10 verschillende activiteiten, die door de werkgroep zeer creatief waren ingevuld. Sleeën deden we namelijk op een matje van de glijbaan, ijshockey met een ring en kegels en de ijsvissen waren gedresseerd door Brendan om enkel in rondjes te zwemmen. Dit maakte dat er een record van 89 vissen werd gehengeld!
Het meest populair was toch wel de Biatlon, al was in onze variant het langlaufen en schieten in tweeën opgedeeld. Ze hadden ook nog stevige concurrentie van de après-ski hut. Zeker met de party die Akela en Bagheera er van maakten. Tja… curling (lees: jeu de boules) is ook niet zo interessant.

Al weer veel te snel was het tijd voor de prijsuitreiking en moesten sommige teams de laatste activiteit verstek laten gaan. Het optellen van de punten was nog een hele klus (punten, seconden, minuten, centimeters… maak daar maar eens wat van). Ondertussen werden de kinderen vermaakt met een vakkundige cooling-down door Akela. Toen Raksha haar hoofd door het keukenraam stak om te vertellen dat ze er helemaal genoeg van had, werd het verlossende woord gebracht: op de derde plaats Australië, nummer twee was Oostenrijk en Zweden was de overtuigende nummer 1.
Behalve een medaille, mochten zij ook als eerste een broodje knak halen (dat is toch een veel mooiere prijs). Gelukkig had de kitchencrew voor iedereen gezorgd en konden alle anderen snel aansluiten. Tja, en dan is het echt tijd om naar huis te gaan.