Bevers scouten thuis

Alle bewoners van Hotsjietonia zijn in rep en roer! Er is een virus uitgebroken en de dorpsbewoners moeten daardoor binnen blijven. Net als de Bevers, die nu thuis moeten blijven van school. Het virus heet het coronavirus en is heel besmettelijk. Besmettelijk betekent dat als je dicht in de buurt van iemand bent die ziek is, je ook ziek kan worden.

Sterre Stroom zegt: ‘Dat virus komt uit een ver land, aan de andere kant van de wereld. Maar omdat het zo besmettelijk is, is het via andere landen ook bij ons gekomen! Eigenlijk heeft het virus een wereldreis gemaakt!

Rebbel denkt diep na… en ineens zegt ze, maar dan kunnen we ook niet naar de scouting! Dat is stom! Ze gaat naar huis en denkt diep na over opdrachten die de bewoners thuis kunnen gaan doen, zodat ze scouting thuis kunnen doen!

En zo zijn de Bevers bezig met 8 verschillende opdrachten; bijvoorbeeld een filmpje maken, helpen met koken, een eigen spel ontwerpen of een sokpop knutselen. De eersten zijn al klaar!


Onderaan de pagina kun je de opdrachten nogmaals downloaden.
Foto's van de creaties mogen gestuurd worden naar communicatie@roothaangroep.nl dan zullen wij ze op de website plaatsen.

Bijlagen bij Bevers scouten thuis

Bevers scouten thuisBevers scouten thuisBevers scouten thuisBevers scouten thuis