Beverkamp 2019

Op 2 en 3 november hadden de Bevers feest in Hotsjietonia. Rozemarijn kwam een weekendje logeren! Met heel veel lekker eten en lekkere activiteiten :)

Nadat Rozemarijn zich had voorgesteld, gingen we verder kennismaken en ontdekken wat de bevers en ouders lekker vinden. Verrassend was dat er een bever is die slakken lust en een moeder die pannenkoeken vies vindt. Hoe is dat nou mogelijk?!?
Daarna gingen alle bevers een mooie placemat maken, met daarop een collage van dingen die zij lekker vinden. De meest geweldige creaties kwamen voorbij. Vervolgens vroeg Sterre zich af of de bevers wel het verschil tussen gezonde en ongezonde dingen wisten. Dus mochten ze op speurtocht in het bos. Nou, dat ging ze prima af en het speuren werd beloond met in de speeltuin spelen en een lekkere beker limo.
Daarna was het tijd om het avondeten voor te bereiden. De bevers mochten zelf de groente en het fruit snijden. Uiteindelijk mochten alle groente en fruitjes nog aan een spiesje en in combinatie met patat, hadden we een heerlijke maaltijd!

Na het eten, de afwas en bedden opmaken; was het tijd voor een geimproviseerde avondtocht. Tja, in het donker in het bos rondlopen... dat willen de bevers toch niet missen. Dat halverwege de lichtjes ophielden, boeiden ze niets en als ware navigators werden de ouders en leiding terug naar het Hanehuus gebracht. Maar het was natuurlijk nog geen tijd om te gaan slapen. Bas Bos had ondertussen het kampvuur opgestookt en Fleur Kleur had haar stem gesmeerd. We luisterden vol spanning naar meneertje Kietel en zongen uit volle borst mee met Vader Jacob in een kanon (of was het canon). Daarna nog wat drinken en een chippie, dan is het toch echt tijd om te gaan slapen. 

Na een kort nachtje (we laten ons niet uit hoe dit kwam... rondspokende bevers, snurkende vaders of een verdwaalde leiding) konden de bedden alweer worden opgeruimd. Na het ontbijt, gingen we nog een keer ontbijten?! Fleur had een wel hele bijzondere ontbijttafel voor ons klaargezet. Met een reus die als ontbijt pannenkoeken met slagroom en spekjes at en cola dronk. Dat de dokter dit niet zo'n goed idee vond, dat verbaasde ons niets. Maar ondertussen mochten wij wel rond rennen als een malle, om op tijd op tafel te staan ;)
Daarna was het de beurt aan Keet, die in alle vroegte al spaghetti had gekookt. Nog meer eten? Nee, met deze spaghetti gingen we knopen leggen. Pfff... dat was moeilijk! Maar we kregen nog wel heel wat meters spaghetti aan elkaar geknoopt. 
Als laatste had Sterre nog levend memorie kwartet in de aanbieding. Alle fruitsoorten kwamen voorbij; samen met een pizza, appeltaart en karamel. 

En toen was het alweer bijna afgelopen :(
Rozemarijn had nog een verrassing voor ons. Omdat we het hele weekend zo goed ons best hadden gedaan, kregen alle bevers de Rozemarijn badge. Daarna vlag strijken, liedje zingen en naar huis. Tot ziens Rozemarijn!

Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019Beverkamp 2019