BeverDoeDag

Zaterdag 29 juni, Bever Doe Dag bij scouting Hamaland met als thema: Stanley Stekker en de rammelende robots.

De bevers van scouting Saksenheerd (Breedenbroek), Isalagroep (Doesburg), Hamaland (Doetinchem) en onze eigen Roothaangroep kwamen om half 11 bij elkaar. Een beetje spannend was het wel... Op een ander terrein, met andere bevers en ook nog andere rituelen. Gelukkig voor de Roothaan bevers, begon het openen met het beverlied. De andere bevers deden trouwens supergoed mee, ondanks dat ze het liedje niet kenden. Daarna vlag hijsen, dat kennen we allemaal. Alleen zat de vlag wel een beetje in de knoop. Tot slot een saluut, ach... dat hebben we ondertussen ook al een paar keer geoefend (op groepskamp, bij de welpen). Makkie!
Daarna nam Stanley Stekker het woord en vertelde, dat hij nieuwe robots had gemaakt. Elke robot lijkt op een bewoner uit Hotsjietonia, alleen heeft Stanley de robots nog niet onder controle en de afstandsbediening werkt niet! Stanley vraagt de bevers hem te helpen bij het repareren van de robots. Gaat het ze lukken? De bevers worden in verschillende groepjes ingedeeld en mogen samen met het groepje een spel van de waslijn kiezen. Bij elke Hotsjietonia bewoner kan je iets anders doen! Neus verven bij Fleur Kleur, Batterij leeg bij Professor Plof, Twister bij Noa of waar heb ik gelogeerd bij Sterre. Halverwege was het tijd voor een ijsje, want pfff... wat was het warm. 
Om half 1 was het alweer tijd om af te sluiten. Stanley was zeer tevreden over onze inzet en daarom kregen we allemaal een robot mee naar onze eigen scoutinggroep. Dan nog even de vlag strijken en een kneepje (ja... een kneepje?!) doei, tot volgend jaar!

BeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDagBeverDoeDag