Bever-ouderkamp 2017

Men neemt: 15 kinderen, 5 vaders, 5 moeders, een piraat, 4 leiding en geweldig goed weer. Wat krijg je dan? Ja inderdaad een fantastisch kamp om op terug te kijken.

Op 14 en 15 oktober hadden we met de bevers een bever-ouder kamp. Bijna alle bevers kwamen dus onder het motto hoe meer zielen hoe meer vreugd was het zeer geslaagd. Om 13.00 kwam iedereen naar het Roothaanterrein alwaar we koffie/thee/limo met een koekje kregen. De slaapspullen konden vast in het vertrek aan de linkerzijde worden geparkeerd en de kinderen vermaakte zich, net als elk onopgevuld moment van het kamp, in het zand achter de kampvuur kuil.
Na de opening was het tijd voor schipper mag ik overvaren. Plots kwam er een piraat aan lopen. Zijn boot was gezonken. Om hem wat op zijn gemak te stellen hebben we piraten attributen gemaakt. Werkelijk de mooiste piraten hoeden, lapjes en zelfs zwaarden werden van karton vervaardigd. Om daarna bij het water de boot te zoeken. Helaas niets te zien, wel konden we even lekker spelen en van de kabelbaan in een modderbad uitkomen.
Het menu bestond uit: visstick, aardappelpuree, wortels, doperwten en een overheerlijke salade. Wat is het heerlijk als ouders mee helpen, zeker als er zich een kok onder bevindt.
Na een lichtjestocht, waarbij we de piraat helaas niet vonden hebben, luisterde we onder het genot van wat drinken een chippie en blauw/groene vlammen v naar het verhaal van meneer Brulmans en de inwoners van trildorp. Helaas was het daarna tijd om naar bed te gaan.
Op zondag kwam piraat blauwhaan weer het terrein opwandelen, hij vertelde verdwaald te zijn geraakt in het donker omdat hij op zoek was naar een boot. Daarop werd spontaan besloten een boot te maken. En wat voor boot... het wachten voor de piraat is nu op een zondvloed zodat hij de zee snel weer op kan. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan en hebben we enkel de herinnering aan een fantastisch kamp

Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017Bever-ouderkamp 2017