Welpen

Speel samen met andere Welpen in de jungle en ontdek de wereld om je heen.
Tijdens leuke en spannende opkomsten heb je niet alleen plezier, maar leer je stiekem ook nog van alles!

Leeftijd: 7 tot 11 jaar
Opkomst: zaterdag van 10:30 tot 12:30

Spelen in de jungle

Elke zaterdag spelen twee leuke hordes welpen in de Jungle.
Het doel van de welpen is om samen te spelen en te leren. Naast het leren van de basis scoutingtechnieken, doe je een heel aantal teamspelletjes waarbij je leert tactisch samen te spelen en nog veel meer. De welpen werken daarbij met 8 activiteitengebieden.

Maak kennis met de jungle

Elke week komt er weer een activiteitengebied aan bod waarbij je samen met anderewelpen nieuwe spannende avonturen beleven! Dit doe je niet alleen maar samen met de andere junglebewoners, de leiding. Op dit moment kun je kennismaken met de volgende themafiguren: Rikki Tikki Tavi, Akela, Sahi, Tabaqui, Chil, Mor, Baloe, Oe, Raksha en Bagheera.

Blader door de Welpen-agenda
Bram (Akela)
Teamleider
Bram
Teamleider

Scouting is gewoon super tof! Vooral het samen, wat heel belangrijk is, binnen scouting vind ik een heel mooi gegeven. Dit heb ik eerst zelf als jeugdlid mogen ervaren en nu mag ik het als leiding overdragen aan de jeugdleden. Mijn ouders waren al jaren lid bij scouting in onder andere Deventer, Doetinchem en Oud-Beijerland. Toen ik naar Doetinchem verhuisde met mij hebben ze me gelijk opgegeven bij de Roothaangroep. Ik was toen nog maar 5 jaar oud. Een bever dus! Mijn favoriete opkomst is er een met veel (jeugd)leden, gezelligheid en goed weer. Grote spelletjes doen of bezig zijn met scouting technieken vind ik heel leuk. Stiekem zijn britsebulldog en levend stratego mijn favoriete opkomsten. Mijn beste scouting talent is toch wel kampvuur verhalen vertellen met leuke sketces, liedjes en keiharde yells. Daar vind ik mijzelf toch wel B I J Z ondergoed, bijzonder, bijzonder, bijzonder goed in! Mijn mooiste kamp herinnering is de wereldjamboree in 2011 in Zweden. Samen met mijn broertje (Mark Kroes) en heel veel andere nederlandse scouts zijn we samen naar Zweden afgereisd om een kamp mee te maken met 40.000 scouts uit 146 landen. Mijn grootste scouting droom is om nog heel lang actief te mogen zijn bij scouting en dan vooral bij de Roothaangroep! Er zijn zoveel leuke en gezellige jeugdleden en leiding om je heen, daar wil ik nog lang niet weg.

Meta (Raksha)
Secretaris
Meta
Secretaris

Van scouting word je blij! Ik werd ooit gevraagd om te helpen als figurant bij een weekendkamp en nu ben ik welpenleiding! Mijn favoriete opkomst bestaat uit een beetje theorie, een beetje actief, een beetje serieus, een beetje lachen en heel veel blije welpen! Toch ben ik niet altijd welpenleiding geweest, ik heb ook nog een aantal jaren leiding geven aan de scouts. Met hen ben ik ooit op kamp geweest in Ede. Wij mochten toen op een gemeente terrein staan in ruil voor “klusjes in de natuur”. We moesten bijvoorbeeld jonge dennenboompjes trekken en omgezaagde stammen schillen. Mij zou het het aller mooist lijken als ik op mijn tachtigste nog steeds in bomen zou kunnen klimmen.

Leon (Baloe)
Penningmeester
Leon
Penningmeester

Mijn scouting tijd begon allemaal met het kantoor van mijn vader op de Koekendaal. Zo ben ik er als welpje ingerold, nu ben ik zelf al een aantal jaar erg trots welpenleiding. Ik ben daarbij goed in het hebben van veel spullen. Ik bewaar eigenlijk vanalles, dit noem ik dan ook mijn scouting talent. Ik wil graag nieuwe dingen maken. Voor weekendkampen of zomerkampen tover ik dan ook graag het nodige materiaal tevoorschijn voor een mooi decor, hier kan ik echt voldoening uithalen. Scouting is voor mij even iets heel anders, een echte uitlaatklep. Mijn allergrootste scouting droom is: “Vooral doorgaan!”.

Esmy (Bagheera)
Webmaster
Esmy
Webmaster

Bij scouting kun je blijvend ontwikkeling van bever tot aan leiding en van leiding tot betere leiding. Het blijft altijd leuk en leerzaam. Ik kwam in 2015 bij de roothaangroep, ik zocht een nieuwe uitdaging. Een deel van onze vriendengroep zat erbij en ik ging mee kijken. Uiteindelijk bleef ik hangen en werd ik welpenleiding. Zelf ben ik op mijn 9e begonnen als welpje bij scouting en ben ik ook nog bever leidster geweest! Mijn favoriete opkomst is een opkomst waarbij kinderen en leiding plezier hebben en dingen leren. Waarin ze ook lekker druk en actief rond rennen en aan het eind bij je komen hangen en vertellen hoe leuk het was en hoe moe ze wel niet zijn. Mijn mooiste kampherinnering was er eentje bij de roverscouts, in zwitserland. Ik stond halverwege een berg samen met Marinus en Tim de rest was al voor ons uit gerend. We hadden honger en daardoor viel Tim zelfs bijna flauw. We probeerden met zijn drieën om te top te bereiken. Toen we nog een uurtje moesten, konden we Bjorn ons al uit zien lachen op de top. Onze redding waren toen misschien wel de stroopwafels van Marinus. Mijn grootste scouting droom is regionaal sterk staan, ook samen met de andere scouting groepen. Waarin we samen ideeën uitwisselen en samen leuke activiteiten organiseren. Een lopende jungledag en een groeiende RSW horen daar zeker bij. Een persoonlijke droom is leiding geweest zijn van alle speltakken!

Anke (Ikki)
Webmaster
Anke
Webmaster
Jorik (Chil)
Materiaalmeester
Jorik
Materiaalmeester

Ik houd van buiten zijn en op avontuur gaan. Scouting was daarom ook echt mijn ding. Ik kwam op scouting via Sahi (Jetske Roebers). Ik hielp al een aantal jaar mee op kneuterkamp toen ik door haar gescout werd als leiding. Ik heb zelf nooit bij een jeugd speltak gezeten, maar dat maakt het voor mij zeker niet minder leuk. Mijn favoriete opkomst is een sport en spel thema of uitdagende scouting technieken. Ik houd van lekker bezig zijn. Mijn beste scouting techniek is dan ook wel knopen leggen en vuur maken. Ik draag deze kennis dan ook met alle liefde over aan de welpen. Mijn grootste scouting droom is een heel mooi welpenkamp in de jungle.

Bjorn (Rikki-Tikki-Tavi)
Leider
Bjorn
Leider
Joy (Mor)
Leidster
Joy
Leidster

Ik zit al van kleins af aan op scouting. Ik vind scouting gewoon leuk! Zelf begon ik bij de welpen en ik ben nu leiding bij deze groep. Mijn favoriet is om lekker met ze het bos in te gaan en zelf ben ik het best in pionieren. Het is dan ook tof om ze dat te leren. Mijn droom is dan ook om een zo'n goed mogelijke leiding te worden. Ik ben constant bezig met mijzelf te ontwikkelen, ook tijdens mijn opleiding toerisme en recreatie. Ik deel mijn ervaringen graag met anderen om zo nieuwe dingen te leren.

Mischa (Hathi)
Leider
Mischa
Leider
Meer nieuws van de Welpen? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Welpen

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement