Roverscouts

Maak en bedenk je eigen programma en bepaal samen met de rest wat je doet.
Bij de Roverscouts leer je om leiding te geven of zet je op een andere manier in voor de groep of regio!

Leeftijd: 18 tot 21 jaar
Opkomst: vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

Little Red Roosters

De Roverscouts zijn de laatste jeugd speltak. Sinds april 2016 noemen de roverscouts zichzelf de “de Little Red Rooster stam”. Het grootste verschil met de explorers is dat je ook activiteiten organiseert voor de hele groep en soms zelfs voor de regio.

Aan het begin van je Roverscouts carrière stel je jouw eigen doelen. In overleg met de Roverscout adviseurs bekijk je hoe je deze doelen in de jaren dat je bij de Roverscouts zit gaat halen. Dit betekent dat je nog meer zelf doet, organiseert en bepaalt. De Roosters hebben een eigen voorzitter, penningmeester, secretaris en webmaster.

Little Red Roosters

De wijde wereld in

Als Roverscout ben je zelf verantwoordelijk voor je zomerkamp, maar dat betekent dat je ook zelf mag bepalen waar je heen gaat. In 2016 zijn de Rovers een week naar Zwitserland geweest en voor 2017 wordt er naar Denemarken en Zweden gekeken.Omdat veel Roosters al leiding bij andere speltakken geven valt het zomerkamp van hen niet in de eerste week, maar in de tweede week van de zomervakantie.

Blader door de Roverscouts-agenda
Sander
Voorzitter
Sander
Voorzitter

Scouting is naast het mij tot leven wekken een van de beste keuzes die mijn ouders voor mij hebben gemaakt. Scouting is de plek voor iedereen. Scouting is anders. Scouting is ontbijten met chips. Scouting is vriendschap. Scouting is het verzamelen van gigantische blaren,. Scouting is overal. Scouting is het saaie dingen leuk maken. Scouting is naast scouting ook gewoon scouting. Scouting is het genieten van de kleine dingen. Scouting ben ik! Scouting ben jij!

Esmy
Secretaris
Esmy
Secretaris

Ik zit sinds mijn 9e op scouting. Ik ben begonnen bij de welpen. Vanaf daar ben ik doorgestroomd tot Roverscout. Ik vind het leuk om dingen te organiseren en te bedenken. Het liefst ook nog met verschillende scoutinggroepen of met alle speltakken samen. Ik vind het ook tof om andere rovers op ideeën te brengen en hen indien nodig te helpen bij de uitvoering. Het is een ontzettend gezellige leuke groep vrienden en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken.

Mischa
Penningmeester
Mischa
Penningmeester

Halverwege de welpen ben ik bij scouting gegaan. Ik herinner me van die tijd een ‘groot’ evenement met meerdere groepen. Als een van de eerste kennismakingen met scouting heeft het veel indruk op me achtergelaten. Nu ik bij de rovers zit is scouting voor mij vooral leuke opkomsten met vrienden. Alles zelf organiseren en het zo uitdagend maken als we zelf willen. Daarnaast zijn het de provinciale, landelijke en wereldwijde evenementen die scouting voor mij geweldig maken.

Merlijn
Webmaster
Merlijn
Webmaster

Ik zit sinds mijn 11e bij de Scouting. Ik ben begonnen bij de welpen, al was dit maar voor een half jaartje. Vervolgens heb ik het erg naar mijn zin gehad als scout en heb ik veel vrienden binnen de roothaangroep. Het grootste deel van mijn vrienden ken ik via scouting en zie ik elke week tijdens de opkomsten die we zelf organiseren. Het leukste om te doen op scouting vind ik bosspellen of hikes lopen. De zomerkampen vind ik altijd super gezellig vooral door het ontmoeten van andere groepen en het chillen rond het kampvuur.

Jurgen
Lid
Jurgen
Lid

Hallo ik ben Jurgen! Ik was ooit een heel klein welpje, hier bij de roothaangroep. Nu ben ik een roverscout. Scouting is een hele grote uitlaatklep voor mij. Ja… ook toen ik dat kleine welpje was. Een uitlaatklep voor al mijn energie. Scouting is de plek waar ik mij thuis voel. Het aller leukste aan scouting vind ik de zomerkampen. Vroeger bij de welpen hadden de kampen altijd spectaculaire thema’s, super toll! Nu bij de roverscouts gaan we ook nog steeds elk jaar op zomerkamp. Wij kunnen dan ons eigen kamp bedenken. Met nog steeds die spectaculaire thema’s, eigenlijk bestemmingen. We mogen zelfs onze eigen activiteiten kiezen! Mijn favoriete activiteiten zijn chillen, bergbeklimmen en natuurlijk de aller leukste, nieuwe vrienden maken. Doei!

Niels
Lid
Niels
Lid
Joy
Lid
Joy
Lid

Ik zit al van kleins af aan op scouting. Ik vind scouting gewoon leuk! Zelf begon ik bij de welpen en ik ben nu leiding bij deze groep. Mijn favoriet is om lekker met ze het bos in te gaan en zelf ben ik het best in pionieren. Het is dan ook tof om ze dat te leren. Mijn droom is dan ook om een zo'n goed mogelijke leiding te worden. Ik ben constant bezig met mijzelf te ontwikkelen, ook tijdens mijn opleiding toerisme en recreatie. Ik deel mijn ervaringen graag met anderen om zo nieuwe dingen te leren.

Yde
Lid
Yde
Lid
Erik
Adviseur
Erik
Adviseur

Zelf ben ik als kind altijd lid geweest en toen heb ik een super tijd gehad. Dit blijft dan altijd kriebelen. Ik heb ooit tijdens een opkomst gevraagd of ze nog een leiding konden gebruiken. Dit konden ze, toen ben ik altijd blijven hangen. Dit was bij de Scouts. Toen ben ik doorgegaan naar de explorers en uiteindelijk ben ik nu adviseur bij de Roverscouts. Mijn favoriete opkomst is een actief programma met doe- en denkopdrachten. Ik ben zelf dan ook het beste in organiseren en pionieren. Ik heb dan ook veel mooie herinneringen. Als ik er dan een uit moet kiezen is dat er een toen ik zelf nog een jeugdlid was. Toen moest ik met een vriend de ‘ZweTo’ (Zweettocht) lopen. Dat is een spannende tocht met allerlei leuke en uitdagende opdrachten. Ik kan mij nog steeds dingen hiervan herinneren. De zomerkampen zijn toch wel het hoogtepunt van het jaar! Mijn scouting droom is het moment dat beide gebouwen en het terrein helemaal klaar zijn!

Marinus
Adviseur
Marinus
Adviseur

Ik zit op scouting, omdat ik het gewoon zo leuk vind! Ik ben er bij toeval terecht gekomen. Toen kwam ik binnen als welp. Mijn favoriete opkomsten zijn altijd vernieuwend en uitdagend. Ik ben zelfs nog leiding geweest van de gidsen en de verkenners, allebei heb ik dit 1 jaar gedaan. Toen werden het scouts. Ik ben 15 jaar scoutsleiding geweest. 7 jaar explorer leiding en nu ben ik 2 jaar adviseur bij de roverscouts. Waar ik goed in ben weet ik niet precies, als ik echt moest kiezen dan koos ik voor pionieren. Ik zit nu al 33 jaar op scouting, mijn favoriete herinnering wordt daarom best lastig. Maar mijn favoriete toekomst droom weet ik wel. Dat is voor de groep in ieder geval een mooi terrein. De droom voor de speltakken is dat we straks zoveel leden hebben dat we straks alle speltakken dubbel draaien.

Meer nieuws van de Roverscouts? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Roverscouts

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement