Explorers

Bedenk met elkaar wat je wilt doen en verzin samen de invulling voor de opkomst. Ontwikkel jezelf en bepaal jullie eigen invulling van de vrijdagavond of de locatie van het zomerkamp!

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Opkomst: vrijdag van 19:30 tot 21:30 uur

Zelfstandigheid

Bij de Explorers, ook wel RSA genoemd, staat de zelfstandigheid centraal. Vanaf deze leeftijd heb je daarom ook geen leiding meer, maar noem je deze begeleiding. Je bedenkt samen de programma’s en activiteiten, die je na afloop evalueert en proberen te verbeteren.
Je werkt niet meer in patrouilles, maar als één grote groep. Je verdeelt de taken en bepaalt samen wie de voorzitter, penningmeester en secretaris zijn.

Naar het buitenland

Als Explorer bepaal naast de invulling van de opkomsten ook zelf waar en wanneer ze je op weekendkamp gaat. Alleen het zomerkamp vindt traditiegetrouw in de eerste week van de zomervakantie plaats. Zij zijn de eerste groep die niet meer binnen Nederland op kamp gaat, maar naar het buitenland. Dan ga je bijvoorbeeld naar Duitsland, Luxemburg of België.

Blader door de Explorers-agenda
Jasper
Teamleider
Jasper
Teamleider
Eefje
Begeleidster
Eefje
Begeleidster
Maarten
Begeleider
Maarten
Begeleider
Meer nieuws van de Explorers? Bekijk alle nieuwsberichten

Kom kijken bij de Explorers

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst? Vul onderstaand formulier in en de teamleider zal contact met u opnemen om een datum te prikken. Uw kind mag 4 opkomsten gratis meedoen.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

* = Verplicht veld

Meedoenarrangement

Gemeente Doetinchem heeft voor inwoners met een laag inkomen een regeling, het Meedoenarrangement. Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod voor inwoners om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in drie onderdelen: Sport en cultuur, (bijvoorbeeld zwemles of bezoek aan een theater), Educatie (bijvoorbeeld schoolmateriaal of een workshop gezond koken) en Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit). Per onderdeel kan gekozen worden uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Scouting Roothaangroep is een van de aanbieders. Als product hebben we het jaarlidmaatschap van onze groep en de bijdrage van de zomerkampen. Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente Doetinchem.

Meedoenarrangement